Patist

De kleinste Smitveld vouwwagen heet Patist. Deze gezellige, compacte vouwwagen is geschikt voor 2 personen. Doordat de vouwwagen redelijk klein is zet deze nog makkelijker op. Net als bij de Ruebist en Violist vouwwagens staat het bed centraal in de vouwwagen. Het verschil tussen de Ruebist en de Patist is vooral te merken in de voortent. Deze is smaller en korter. De voortent is 140 cm diep en 300 cm breed. De hele vouwwagen wordt daardoor veel compacter.

Patist
Patist

INTERIEUR

Het bekende 8 cm dikke traagschuim matras wordt ook geleverd in de Patist. Met dit bed overtreft deze vouwwagen de meeste vouwwagens in slaapcomfort. Daarnaast kan het bed grotendeels blijven liggen als de vouwwagen ingeklapt is. Vanuit de slaaptent stapt u eenvoudig en snel in de voortent.

Voortent

In de compacte voortent kunt ruim zitten met twee kampeerstoelen en een tafel. Daarmee is de tent goed gevuld. Voor een gezin is dit te klein, daarvoor is er de Ruebist. De vouwwagen kan uitgebreid worden met diverse luifels. De boogluifel bijvoorbeeld. Hiermee kan de tent twee keer zo groot worden gemaakt.

Stormvast

Het op een De Waard tent geïnspireerde ontwerp helpt deze vouwwagen door de zwaarste stormen. Samen met het kuipgrondzeil zorgen de aflopende wanden voor een stevig gevoel. Het stormtent principe is al jaren een vertrouwd gezicht op alle campings in de wereld. Het grote nadeel van dit soort tenten zijn de haringen. Op een Smitveld vouwwagen is dit een minimaal aantal. De vouwwagen blijft al staan op minimaal 7 stuks! Zonder aan kwaliteit in te leveren. De Patist vouwwagen gebruikt maximaal 18 haringen.

Patist

Opzet gemak

Met de opzetsnelheid zit het wel goed! Laat de vakantie maar beginnen! Wij krijgen vaak te horen dat de Smitveld vouwwagen zo gemakkelijk en snel op te zetten is. En dat is zeker zo: Met het opzetten heeft u het gemak dat er geen losse voortent is, die is namelijk als één geheel gemaakt. Juist een losse voortent maakt het opzetten van andere merken vouwwagens tot een langdurige bezigheid. De scheerlijnen zijn verstelbaar en daardoor kunt u de haringen ook makkelijker plaatsen. In totaal bent u hoogstens 15 minuten bezig met opzetten. Dan kunt u gaan genieten van uw stoere, stormvaste, ruime, behaaglijke en strak opgezette Smitveld vouwwagen.

Accessoires

Techniek

Afmetingen Patist  
Voortent  300x140cm
Buitenmaat  450x500cm
Benodigd oppervlakte (ongeveer)  23m2
Maximaal aantal haringen  nnb
   
Technische details Smitveld Patist  
Toelaatbare massa  750kg
Eigen gewicht  320kg
Nuttig laadvermogen  430kg
Bandenmaat  165/70/13
Bandenspanning  2,8 bar, 280kPA of 40 PSI
Koppelingshoogte  36cm
Wagenbak afmetingen  220 of 240x160cm
Totale wagenlengte  335cm


De Smitveld Patist vouwwagen staat op het AL-KO systeem chassis

  • Handgemaakt
  • Veilig
  • Oersterk
  • Comfortabel
  • Thermisch Verzinkt
  • Met oplooprem
  • 130 KM per uur is geen probleem
  • Maximaal toelaatbaar gewicht van 750 kg
  • Eigen gewicht is ongeveer 350 kg
Patist

Plattegrond

Patist
Patist

Stel een vraag