Violist

De Smitveld Violist is een opvallende vouwwagen. Eigenlijk zie je aan de buitenkant niet dat het een vouwwagen is. De verhoogde zijkanten, met ramen, geven een verrassend ruimtelijk effect. De extra grote voortent (400x 230cm) met comfortabel kuipgrondzeil geeft uw gezin alle ruimte die u wilt hebben. Met z’n zessen comfortabel aan tafel eten, of een spelletje doen is heel goed mogelijk.

Violist
Violist

Interieur

Als de vouwwagen ingeklapt is kan het bed gewoon blijven liggen. Het bed in de Violist staat midden in de tenttrailer en beschikt over een heerlijk grote slaapcabine. De lattenbodem, de comfortabele matrassen en het beddengoed kunnen tijdens de reis altijd blijven liggen. Direct naast de wagen, in het zij-gedeelte, kunnen 2 slaaptenten worden opgehangen. Zo hebben de kinderen hun eigen slaaptentje.

Als een stormtent

Een Smitveld Violist heeft niet alleen de looks van een stormtent maar ook de stevigheid. Het kuipgrondzeil en een stevig frame maken dit mogelijk. Zelfs met storm en zware wind blijft de tenttrailer gewoon staan. Door de lage dakrand van de tent heeft wind geen grip. Waar andere tenttrailers in de wind staan te wapperen blijft een Smitveld stevig staan. En is de vorm van de Violist natuurlijk gewoon prachtig!

Violist

Opzetgemak

Ja, opzetten hoort erbij, maar dan wel makkelijk! Waar andere merken vouwwagens veel te ver doorschieten in hun enthouisiasme over de opzetsnelheid van tentrailers, blijven wij heel eerlijk. Wij krijgen vaak de complimenten hoe eenvoudig en snel het werkelijk gaat. De logische volgorde vereenvoudigt het opzetten enorm, u kunt alleen maar dat deel uitvouwen en daarna pas het volgende, u kunt het niet fout doen.
Een Smitveld heeft geen losse voortent, juist dit gedeelte maakt het opzetten van andere tenttrailers tot een langdurige bezigheid. Bij een Smitveld vouwwagen is het tentdoek en het buizenframe al voor u aan elkaar gekoppeld. De verstelbare scheerlijnen maken het plaatsen van de haring ook een stuk makkelijker dan met een rubberring. Opzetten, inclusief haringen en inrichting, kost een minuut of 15, maar dan heeft u ook wat; een stoere, stormvaste, ruime, behaaglijke en strak opgezette Smitveld vouwwagen.

Accessoires

Techniek

Afmetingen Violist  
Voortent  400x233cm
Buitenmaat  650x850cm
Benodigd oppervlakte (ongeveer)  55m2
Maximaal aantal haringen  27
   
Technische details Smitveld Violist  
Toelaatbare massa  750kg
Eigen gewicht  340kg
Nuttig laadvermogen  400kg
Bandenmaat  165/70/13
Bandenspanning  2,8 bar, 280kPA of 40 PSI
Koppelingshoogte  36cm
Wagenbak afmetingen  220 of 240x160cm
Totale wagenlengte  335cm

De Smitveld Violist tenttrailer staat op het AL-KO systeem chassis. Dit is het beste aanhanger onderstel dat bestaat. De tenttrailer is geremd en heeft een maximaal toelaatbaar gewicht van 750kg. Het eigen gewicht is ongeveer 340kg.

Violist

Plattegrond

Violist
Violist

Stel een vraag