A - AL-KO

AL-KO Kober is de marktleider voor onderdelen voor aanhangers, caravans en campers. Het bedrijf is opgericht in 1931 door Alois Kober. Toen was het een kleine smederij die zal uitgroeien tot een concern met ruim 4.000 medewerkers in 2013. Een ding dat al sinds de eerste dag AL-KO typeerd is de drang naar kwaliteit en innovatie zowel in het eindproduct maar ook in de productie.

In 1952 is het bedrijf gestart met het fabriceren van aanhanger en caravan onderdelen. In de jaren die volgde is ALKO uitgegroeid tot de marktleider in de caravan en camperbranche. Met diverse innovaties op haar conto.

In 2016 is de voortuigtechniek afdeling gefuseerd met Dexter Axle uit de Verenidge Staten. Zo is een wereld marktleider DexKo ontstaan. Onder de vleugels van DexKo blijft AL-KO werken aan de innovaties voor de caravans, campers en vouwwagens van morgen. 

Smitveld is sinds 1995 klant bij AL-KO. Omdat Smitveld alleen de beste onderdelen gebruikt in de vouwwagens hebben we al vanaf dag 1 gekozen voor de chassis van AL-KO. Uniek is het AL-KO systeemchassis dat we gebruiken. Super stevig zodat de vouwwagen tegen een stootje kan. Door het chassis van zulke goede kwaliteit is is het rijden met een Smitveld dan ook erg fijn. De aanhanger volgt de auto zonder problemen en als je een noodstop moet maken zal de vouwwagen de auto helpen met remmen. 
Terug


Heeft u een vraag over een Smitveld vouwwagen?

Stel de vraag via het onderstaande contact formulier of bel ons.