Alles wat je moet weten over een Vouwwagen Kopen

Handleiding voor het kopen van een vouwwagen

Het grote verschil tussen kamperen met een tent en kamperen met een vouwwagen is het comfort van het bed. In tegenstelling tot kamperen in een tent, waar je slaapt op de grond, biedt een vouwwagen een verhoogd slaapgedeelte met matrassen. Dit zorgt voor aanmerkelijk meer comfort tijdens het kamperen. Een goede nachtrust maakt dat je je overdag ook een stuk beter voelt en dat maakt de hele vakantie een heel stuk leuker!

Een ander belangrijk verschil is de ruime opslag.

Vouwwagens hebben vaak ingebouwde opslagruimte voor de kampeeruitrusting, denk hierbij aan de stoelen, het tafeltje en de spelletjes. Door de extra opslagruimte wordt het inpakken en uitpakken van de vouwwagen een stuk eenvoudiger.

De beste Vouwwagens op de markt

Wat voor jou de beste vouwwagen op de markt is, is natuurlijk afhankelijk van wat jij belangrijk vindt.

  • Wil je een vouwwagen die je snel en gemakkelijk opzet dan is de Holtkamper Cocoon een van de beste vouwwagens.
  • Maar vind je het naast het snel opzetten ook belangrijk dat je eenvoudig een tent voor de kinderen kan aanritsen aan de vouwwagen tent dan is de stoere Aart Kok Livingstone zeker een van de beste vouwwagens.
  • Ga je meer voor betaalbaar en veel ruimte? Dan is de Cabanon Malawi 2.0 met voortent een goed alternatief. Ook hier kun je eenvoudig een kindertent aan- en afritsen en deze vouwwagen is op te zetten met enkel een luifel. Een nadeel lijkt dat deze vouwwagen iets minder snel is op te zetten. Daarbij moet je de keuken van de dissel af om hem droog te kunnen gebruiken en we hebben wisselende verhalen over de kwaliteit gehoord. 
  • Vind je het als vouwwagen kampeerder belangrijk om het tentgevoel te behouden dan is de Smitveld Ruebist voor jou de beste vouwwagen. De Ruebist ziet eruit als een tent, het voelt als een tent, maar het is een vouwwagen met alle gemakken van dien. Qua opzetten heb je iets meer tijd nodig maar als deze vouwwagen eenmaal staat dan heb je bijzonder veel ruimte! Ook de kinderen kunnen ieder in een eigen binnen tentje slapen. De keuken is simpel maar zeker voldoende.

Conclusie

Een nieuwe Vouwwagen kopen kan een geweldige investering zijn voor wie houdt van de vrijheid van kamperen gecombineerd met het comfort van een vaste en comfortabele slaapplek. Door de voor jou belangrijkste overwegingen in gedachten te houden en de beste vouwwagens op de markt te verkennen, kun je een weloverwogen beslissing nemen die past bij jouw kampeerbehoeften.

Bereid je goed voor als het gaat om een vouwwagen kopen. Bezoek diverse showrooms en ga in de vouwwagen staan, zitten en liggen. Maak de juiste keuze en ontdek de veelzijdigheid van kamperen met een vouwwagen bij je volgende kampeertrip!