Bagageruimte in de vouwwagen tijdens het reizen en het kamperen

Bagageruimte in de vouwwagen tijdens het reizen en het kamperen

De grootte van de bagageruimte is een vast gegeven. Wat je meeneemt niet. Dus is de bagageruimte beperkt dan is een kritische blik naar wat wel meegaat en wat niet meegaat de beste oplossing.

Een ‘paklijst kamperen’ is dat handig?

Uhm ja dus. Zelfs als je goed georganiseerd bent en alle kampeerspullen in kratten opslaat is een inpaklijst best handig. Vooral als je voor de eerste keer in het seizoen weer gaat kamperen komt de checklist goed van pas.

Als je vooraf een goede lijst maakt is het aan te raden om onderscheid te maken tussen spullen die je echt nodig hebt en spullen die weliswaar handig zijn, maar waar je wel zonder zou kunnen. Dan weet je wat makkelijker om thuis te laten als de ruimte voor de bagage beperkt blijkt.

Controleer vooraf dan altijd één keer of alles er nog wel is en je niet in de winter de kampeermokken er tijdens een verjaardag bij hebt gepakt of de vliegenmepper uit de kampeer box hebt ‘geleend

Smitveld Tourist vouwwagen bij zondondergang

Gedurende het kampeerseizoen kun je deze paklijst gebruiken om aan te geven wat weer mee naar huis gaat en wat er gedaan moet worden, zoals slaapzakken die gewassen moeten worden. Dan kunnen die de volgende keer weer schoon mee.

Als je gaat inpakken begin dan met de zware spullen onderop te leggen.

Leg bovenop de bagage een extra set kleren voor als het warmer wordt. Zo kun je snel je zweterige spijkerbroek verruilen voor een zomerse short. Bijkomend voordeel is dat je hierdoor meteen in vakantiesferen komt! Zorg ook dat er een warm vest en een (regen)jas bovenop liggen. Het weer kan altijd omslaan en bij een onverwachte regenbui wil je niet eerst een half uur tussen de bagage zoeken naar de juiste kleding. Neem tevens veel verschillende ‘laagjes’ kleding mee.

Zorg ervoor dat je altijd genoeg flessen water bij je hebt, sowieso in de auto voor onderweg, maar ook tijdens de vakantie als je gaat wandelen, fietsen of op het strand gaat liggen. Erg handig: standaard een sixpack flessen water in de kofferbak, zo heb je altijd een voorraad bij de hand. En vul deze steeds aan door nieuwe flessen te kopen of de flessen te vullen met kraanwater, mits je in een land bent met schoon drinkwater. Voor eten geldt eigenlijk hetzelfde. Eet op tijd en zorg voor een kleine voorraad houdbaar eten in de kofferbak. Denk hierbij aan (school)koeken, mueslirepen en rijstwafels.  Deze lekkernijen geven net even dat beetje voldoening en energie om weer even verder te gaan.

Als de bagageruimte goed is ingepakt geeft dit voordeel met rijden. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming ben je sneller klaar met een logische en overzichtelijk ingepakte auto en vouwwagen.

Handige opbergtips bij een vouwwagen tijdens het kamperen

En zit je dan voor de vouwwagen te genieten van de rust en een drankje dan kan de ‘overtollige’ bagage weer handig opgeborgen worden onder de vouwwagen. Bekijk de beschikbare bagageruimte onderin de vouwwagen voor vertrek eens goed. Er passen vast en zeker handige kratten met deksel in. Dan is het weer een idee om deze vooraf aan te schaffen en tijdens de reis te gebruiken als een soort van koffer voor kleding, badlakens en beddengoed en zijn tijdens het kamperen weer in te zetten voor proviand bij de keuken of buiten de tent als schoenen- of spelletjesbakken.

Een andere suggestie is om extra vouwkratten mee te nemen. Deze nemen weinig ruimte in tijdens de reis en geven de ruimte om ‘overbodige’ technische artikelen (haring zak, slaapzakhoezen, pomp e.d.) tijdens de vakantie handig en toch ‘pakklaar’ op te bergen onder de vouwwagen.

Opslag van de kampeerspullen in de winter

Een van de andere grote voordelen van een vouwwagen ten opzichte van een tent is de opslag van de kampeerspullen in de winter. Als je een tent kampeerder bent zal je het herkennen. Elke keer weer de tent en kampeerspullen naar de zolder sleepen. En elk jaar word dat meer en zwaarder. Als vouwwagenkampeerder kan je al de volledige kampeeruitrusting lekker in de vouwwagen laten. En dan compleet in de stalling of garage zetten. Alle spullen zitten dan voor de volgende trip al in de vouwwagen. Wel even goed schoonmaken voor dat je alles opbergt in de winterstalling!