B - Bedverlenger.

Ook voor lange kampeerders en daarmee bedoelen we kampeerders met een langere lichaamslengte zijn er genoeg mogelijkheden om het kamperen met een vouwwagen aangenaam te houden. In dit artikel alles over een bedverlenger of lengteslaper.

Goed kunnen slapen is van wezenlijk belang voor een aangename vakantie. Een goed bed, met een goede schotelvering, en een goed matras vormen daarvoor de basis. De vouwwagenbak is overwegend 2m15. De lengte van een gemiddeld bed (lattenbodem) in diezelfde vouwwagen is 2 meter om ruimte eromheen voor de invouwbare stokken te houden. 
Door middel van een bedverlenger of lengteslaper kan een bedlengte tot 2m40 bereikt worden. Wel zal hierop een aanvullend matraskussen geplaatst moeten worden.  
Deze bedverlenger geldt voor 1 zijde van het bed (en dus voor 1 persoon).
Een goede bedverlenger is niet alleen gemakkelijk bij te plaatsen maar houdt er ook rekening mee dat de slaaptent/binnentent toch goed afgesloten kan worden, zodat de voeten niet ‘buiten de deur slapen’. Veelal moet hiervoor de binnentent op maat gemaakt worden met een extra inzetstuk, een wig. De bedverlenger is natuurlijk een extra ruimtelijk object om mee te nemen in de bak.  

Bij de betere vouwwagens kan er ook als optie voor langere mensen een vast bed van 2m10 geplaatst worden of zelfs van 2m20, zoals bij de Smitveld Ruebist. Hiervoor is geen aanpassing van het tentdoek nodig en geen extra verlengstuk of bedverlenger. En vooral: beide kampeerders kunnen genieten van een royal kingsize masterbedroom in hun vouwwagen en heerlijk slapen op een volwaardig lang matras, zonder wakker hoeven te worden van kramp in de kuiten.

Wilt u meer weten over een vouwwagen, zoals de Smitveld Ruebist, Tourist of Violist, die ideaal geschikt is voor ook langere mensen? Je kan ook een vouwwagen huren bij Smitveld. Klik dan hier 
 
Terug


Heeft u een vraag over een Smitveld vouwwagen?

Stel de vraag via het onderstaande contact formulier of bel ons.