B - Boerencamping

Een boerencamping is een camping op of bij een boerderij of agrarisch bedrijf. Een grootverschil met een camping is dat een boerencamping vaak minder faciliteiten heeft en niet het belangrijkste inkomen is van de uitbater. 

Een van de leuke voordelen van een boerencamping is natuurlijk de boerderij bij de camping. Op de boerencamping leer je veel over het echte leven op de boerderij. Je krijgt een inkijkje in het bedrijf. Daardoor kan je kennis maken met de dieren, machines en producten van het bedrijf. Even knuffelen met de dieren is dan ook een van de unieke activiteiten op de camping.

Doordat de faciliteiten op de boerencamping lager niveau of minder uitgebreid zijn dan op een reguliere camping zijn de tarieven ook lager. Dat is toch een leuk voordeel voor de boerencamping. Ook is de sfeer op een boerencamping anders. Vaak wat rustiger en ongedwongen. 
De camping bij een boerderij heeft vaak wat grotere plekken dan een mega camping heb je zelf net iets meer ruimte om de tent of vouwwagen. 
De boerencamping is in het buitenland ook een populaire vakantieplek. In Italië noemen ze het Agriturismo. 
Terug


Heeft u een vraag over een Smitveld vouwwagen?

Stel de vraag via het onderstaande contact formulier of bel ons.