C - Camping

Een camping is een plek waar je kampeervakanties kan houden. In het Nederlands heet het een kampeerterrein. Camping is de franse naam. 
Op een camping mag je eigen vouwwagen, tent, caravan of camper plaatsen. Maar ook worden er vaak huisjes, sta caravans of huurtenten verhuurd. 

Op de camping zijn diverse voorzieningen zoals een toillet gebouw, speeltuin, campingwinkel of campwinkel. Op de steeds luxere kampeerterreinen vind je vaak ook een zwembad.

Een belangrijk onderdeel is natuurlijk de kampeerplaats. Op jouw kampeerplaats mag je tijdelijk een vouwwagen of ander kampeermiddel plaatsen.

De ANWB test elk jaar honderden campings en verzameld die in de Campinggids.

Varianten van campings
 

  • Boerencamping : Camping op of bij een boerenbedrijf. Vaak hebben de faceliteiten een lager niveau dan een standaard camping. Maar zeker niet minder leuk. Want elk voordeel heeft z'n voordeel.
  • Megacamping : Een zeer grote camping met bijpassende voordelen en nadelen. Faceliteiten zoals een camping animatie, zwembad of sportveld zijn vaak aanwezig.
  • Strandcamping : Een camping vlak bij een strand. De camping ligt vlak achter de of in de duinen. Daardoor kan je makkelijk naar het strand lopen. Vaak wordt het thema ook door gevoerd op de camping. 
  • Charmecamping : Een camping dat genoemd wordt in het Charmecamping boekje van de ANWB. Het zijn campings waar de rust en natuur de belangrijkste voordelen zijn van de camping. Tegen overgestelde van de megacampings.
  • Mini camping : Een camping met een klein aantal plaatsen. Vaak word een maximaal aantal van 20 à 30 aangehouden.
Terug


Heeft u een vraag over een Smitveld vouwwagen?

Stel de vraag via het onderstaande contact formulier of bel ons.