Een campingcar vouwwagen aankopen

Smitveld vouwwagen kopen

Een campingcar kopen in België

Heeft u belangstelling voor een Campingcar vouwwagen dat wilt u zich goed voorbereiden. In dit artikel geven wij tips en antwoorden op de meeste vragen die onze klanten stellen.
Het is goed om te weten dat er veel opties zijn. Voor iedereen is er een campingcar die aansluit bij het wensenpakket. De keuze start al tussen een nieuwe campincar of een tweede hands vouwwagen. Een vouwcaravan, tenttrailer of een klassieke campingcar.

Campingcar of vouwwagen?

Een vouwwagen wordt in België vaak een campingcar genoemd. We hebben het dus over het zelfde kampeermiddel. Maar een vouwwagen kopen in België is niet makkelijk. Het aanbod is zeer beperkt en veel Belgen en Vlamingen komen dan ook naar Nederland voor hun vouwwagen. Zoekt u een campingcar voor 2 personen of een campingcar 4 persoons?

Nieuwe campingcar kopen

Het kopen van een nieuwe campingcar is niet voor iedereen weggelegd. Het budget moet minimaal €5.000 zijn voor een Jamet campingcar tot meer dan €20.000,- voor de nieuwste Holtkamper tenttrailer of een Aart Kok vouwwagen. Gelukkig is er nog een grote keuze aan andere vouwwagen merken.

Tweedehands campingcar kopen

Een tweedehands campingcar kopen is een stuk vriendelijker voor uw budget. Deze campingcars hebben al de nodige ervaring. De jong gebruikte campingcars zijn niet veel goedkoper dan een nieuwe. Dit geldt ook zeker voor een campingcar van Smitveld. De vraag naar jong gebruikte campingcars is nog altijd groot, dit drijft de prijzen op. Soms heb je voor slechts een beetje meer al een nieuw model.

Verschillende modellen campingcars

De verschillen in opzetten zijn groot. Van stoere tenttrailer tot klassiek bungalow model tent. Let ook op het aantal losse stokken en de montage van het grondzeil.
Een snelle opzetter heeft weinig losse stokken en haringen. De Smitveld campingcar heeft bijvoorbeeld maar 4 losse stokken en rond de 20 haringen nodig voor de hele campingcar. De verschillende opzet manieren zijn in te delen in 2 groepen. De lengte en breedte klappers zijn de belangrijkste opzet manieren. Binnen deze groep campingcars zijn er nog diverse subgroepen.

Wat is de makkelijkste campingcar

Wat is een makkelijke campingcar? Want daar wil je toch mee op vakantie. De verschillen zijn hier groot; een klassieke vouwwagen duurt vaak lang om op te zetten. Deze hebben veel losse stokken. Echter de moet je wel verder kijken dan alleen de basis. De basis van de Cabanon Malawi of Campooz staat snel maar het op bouwen van de voortent neemt extra veel tijd in beslag door de vele losse stokken. De slimme tenttrailers bieden dan veel meer opzet gemak. Minder stokken en alles voor gemonteerd helpen met het opzet gemak.
Een volledig kuipgrondzeil maakt het opzetten ook makkelijker en biedt zeer veel comfort.
Echter een goed antwoord op wat de makkelijkste vouwwagen is, is er niet, want het is afhankelijk van uw situatie. 

Een campingcar kopen!

Nu u deze informatie gelezen heeft wordt het kopen van een campingcar een stuk minder lastig. Wel is het aan te raden om de showrooms van diverse merken en handelaars te bezoeken.
Heeft u een gebruikte campingcar gevonden bouw deze een keer samen op met de verkoper. Laat ook de wagen eens controleren door de lokale aanhangerspecialist.

Campingcar kopen checklist

 • Hoeveel personen gaan er mee op vakantie?
 • Wil ik een kuipgrondzeil hebben?
 • Hoe lang wil ik bezig zijn met opzetten?
 • Wat wil ik maximaal uitgeven aan mijn campingcar?
 • Is er een mooie tweedehands campingcar te koop?
 • Is er een mooie nieuwe campingcar te koop?
 • Waar kan ik de campingcar stallen in de winter?
 • Wat kost een verzekering? Wil ik een verzekering?
 • Wil ik eerst een campingcar huren voor dat ik een campingcar koop?
 • Wat is de makkelijkst campingcar voor mij?
 • Hoe makkelijk is deze campingcar op te zetten?