C - chassis vouwwagen

CHASSIS VOUWWAGEN

Het chassis van een vouwwagen is het frame, het onderstel, het stalen geraamte met de assen, dissel en wielen onder de bak met de vouwtent en de bagage. 
De constructie van een chassis bepaalt hoe veilig de vouwwagen kan rijden, hoeveel gewicht deze kan dragen en of de vouwwagen tegen een stootje kan. Als de aanhanger zwaarder is dan 750 kg (toegestane maximummassa) dan heeft het chassis een gegraveerd kentekennummer, die correspondeert met een eigen, bijbehorend kentekenbewijs en dus ook een eigen kentekenplaat. 
In het algemeen is het gewicht van de vouwwagen lichter en dan krijgt ze dezelfde kentekenplaat als het voertuig dat haar trekt. Je mag deze ‘lichte’ categorie rijden met een rijbewijs B. 
Het chassis van de betere vouwwagens is thermisch verzinkt. Deze laag van puur zink wordt aangebracht om het staal extra te beschermen tegen corrosie. Hiermee wordt de levensduur van een chassis aanmerkelijk verlengd. Het chassis kan naar wens voorzien worden van schokbrekers, wat meer rijcomfort oplevert.

Is de vouwwagen eenmaal in jouw bezit, dan ben je zelf verantwoordelijk voor, dat alles, dus ook het chassis, in goede staat blijft. In de praktijk betekent dat er een periodiek onderhoud aan de vouwwagen wordt uitgevoerd door een daartoe gecertificeerd bedrijf, zoals een tweejaarlijkse BOVAG onderhoudsbeurt. En tussendoor check je zelf natuurlijk regelmatig de bandenspanning en de rem-, knipper- en achterlichten. Met een goed onderhouden vouwwagen ga je 100% ontspannen op weg naar de camping. 

Meer informatie over het chassis en het supersterke onderstel van de Smitveld vouwwagens lees je op: https://www.smitveld-vouwwagens.nl/chassis/   en https://www.smitveld-vouwwagens.nl/al-ko-chassis/ 
Terug

Gerelateerde onderwerpen


Heeft u een vraag over een Smitveld vouwwagen?

Stel de vraag via het onderstaande contact formulier of bel ons.