De voordelen van kamperen met een vouwwagen

De voordelen van kamperen met een vouwwagen

Kamperen met een vouwwagen heeft verschillende voordelen, waardoor het een populaire keuze is voor veel kampeerders.

Enkele voordelen van kamperen met een vouwwagen zijn:

  • Ruimte en comfort: Vouwwagens bieden meer ruimte dan traditionele tenten, waardoor je meer comfort hebt tijdens het kamperen. De moderne vouwwagen heeft vaak meerdere slaapcompartimenten en een leefruimte waarin je kunt eten en ontspannen, zelfs bij slecht weer.
  • Gemakkelijk op te zetten: Hoewel vouwwagens meer ruimte bieden dan tenten, zijn ze meestal veel gemakkelijker op te zetten dan tenten en makkelijker te plaatsen dan caravans of campers. Dit maakt ze geschikt voor kampeerders die geen ervaring hebben met het opzetten van complexe kampeermiddelen. Zo heb je meer tijd hebt om van je vakantie te genieten.
  • Tijd- en brandstofefficiënt: In vergelijking met caravans en campers zijn vouwwagens lichter en vereisen ze minder brandstof om te slepen.
  • Natuur ervaring: Kamperen met een vouwwagen biedt je nog steeds de mogelijkheid om dicht bij de natuur te zijn. Je kunt in de buitenlucht slapen en genieten van het geluid van de natuur om je heen.
  • Flexibiliteit: Vouwwagens zijn vaak geschikt voor verschillende soorten terrein, waardoor je meer flexibiliteit hebt bij het kiezen van je kampeerlocatie. Ze kunnen ook gemakkelijker worden geparkeerd dan grotere campers of caravans.
  • Lagere kosten: In vergelijking met campers en caravans zijn vouwwagens meestal betaalbaarder in aanschaf en onderhoud. Dit kan kamperen toegankelijker maken voor mensen met een beperkter budget.
  • Sociale interactie: Kamperen met een vouwwagen kan de sociale interactie bevorderen, omdat je dichter bij andere kampeerders staat dan in sommige grotere kampeermiddelen. Dit kan leiden tot leuke ontmoetingen en vriendschappen op de camping.
  • Op maat gemaakt: Vouwwagens zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en maten, zodat je kunt kiezen welke het beste bij jouw behoeften past. Sommige vouwwagens hebben zelfs extra voorzieningen, zoals keukens en badkamers.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel vouwwagens veel voordelen bieden, ze ook enkele nadelen kunnen hebben, zoals beperkte opbergruimte tijdens het reizen en het feit dat je een auto met trekkracht nodig hebt om ze te vervoeren. Het is belangrijk om je wensen en budget af te wegen bij het kiezen van het juiste kampeermiddel voor jouw situatie.

Met een vouwwagen ben je thuis op elke plek. Waar je ook naartoe gaat. Of je nu lang of kort gaat kamperen. Of je nu kiest voor één vaste kampeerplek of de voorkeur geeft aan rondtrekken met de vouwwagen.  Kamperen met een vouwwagen biedt alle vrijheid zonder dat je hoeft in te leveren op comfort. Kamperen met een vouwwagen is daarom wat ons betreft dé ideale manier van vakantievieren.

Kamperen kan je uiteraard op verschillende manieren doen; van oudsher is de tent het meest populaire kampeermiddel. De laatste tijd heeft de caravan aan populariteit gewonnen en ook de camper zien we steeds vaker op de weg en op de camping. Maar de vouwwagen heeft van alle keuzes misschien wel de meeste voordelen. Qua rijden is de vouwwagen lichter dan de caravan. Als het gaat om het ‘opzetten’ dan staat de vouwwagen sneller dan de gemiddelde tent. Qua ruimte biedt de vouwwagen meer ruimte dan een caravan of een camper en als het gaat om mobiliteit dan wint de vouwwagen van de camper omdat je tijdens je verblijf reist met een personenauto en niet met je hele kampeerhuis.

Niet zo gek dus dat een vakantie met de vouwwagen steeds meer wint aan populariteit. De vouwwagen combineert de voordelen van een tent met de voordelen van een caravan. En ook de vouwwagen wordt steeds luxer. Vanzelfsprekend heeft de vouwwagen een aparte woonruimte en een aparte slaapruimte met luxe stevige bedden. En als je overdag lekker veel buiten wilt zijn hebben de meeste modellen het voordeel dat ze beschikken over een luxe buitenkeuken unit waardoor met elkaar eten nog leuker wordt.

De voordelen van de vouwwagen op een rijtje:

Je reist sneller en meer comfortabel. Als je het rijden met een vouwwagen vergelijkt met het rijden met een caravan achter de auto dan rijdt het met de vouwwagen een stuk comfortabeler. Immers de vouwwagen vangt aanmerkelijk minder tegenwind maar uiteraard ook veel minder zijwind. Daarbij is de vouwwagen lichter en dat vraagt dus minder vermogen van de auto en geeft de mogelijkheid om iets steviger door te rijden. In veel landen mag je met de vouwwagen ook harder rijden op de snelweg dan met een caravan. En als je de betaalde autoroute neemt is de vouwwagen vaak ook nog eens goedkoper dan de caravan.

Makkelijker op te zetten; De nieuwe vouwwagens zijn eenvoudig op te zetten, zeker in vergelijking met de gemiddelde tent. De nieuwe vouwwagens zijn makkelijk uit te klappen en het aanritsen van de voortent wijst voor zich. Tot slot nog een paar haringen in de grond om alles strak te zetten en de vakantie kan beginnen. Ga je weer naar huis of trek je verder naar een volgende camping dan voer je deze handelingen in omgekeerde volgorde uit. Want de vouwwagen inpakken is nagenoeg net zo makkelijk.

Opbergruimte genoeg; Een opgezette vouwwagen is ook weer een lege vouwwagen. En in deze lege ruimte kan je veel dingen opbergen; uiteraard de hoes van de vouwwagen, die is pas weer nodig bij vertrek, maar ook andere spullen die je niet in de voortent wilt laten slingeren kunnen goed opgeborgen worden in de vouwwagen.

Een goede nachtrust; De vouwwagen is voorzien van ‘echte bedden’, dus geen luchtbedden of schuimmatrasjes. Het bed kan niet lek gaan en omdat het bed boven de grond staat is het aanmerkelijk warmer en zachter. Slapen in de vouwwagen is gewoon lekker comfortabel.

Kamperen met een vouwwagen uitproberen?  Kom langs in onze Showroom en maak kennis met onze modellen en de voordelen.