Een De Waard tent of een Smitveld vouwwagen.

Een De Waard tent of een Smitveld vouwwagen.
Als liefhebber van mooie tenten ben je bij De Waard tenten aan het juiste adres. Opgericht in 1948 door Michiel de Waard in het Noord Hollandse Schagerbrug. Als een van de eerste had Michiel door hoe fijn een kuipgrondzeil is. Al vrijsnel werden de tenten een echt icoon voor de kamperende Nederlander. De Albatros van De Waard is een echte klassieker en de tent die iedere Nederlander herkent. En al jaren in productie. In 2015 introduceerde De Waard tenten al de vierde generatie van de tent. 

De tenten van De Waard worden gemaakt van de beste materialen en hebben dan ook een lange levensduur. Net als de vouwwagens van Smitveld maakt De Waard al jaren gebruik van Ten Cate tentdoek. 

Smitveld vouwwagens is begin jaren 90 opgericht door het ontbreken van een mooie en degelijke vouwwagen. Door goed te kijken naar de tenten van De Waard ontwikkelde Theo Smit de eerste vouwwagens. Daardoor zijn de grootste voordelen van een De Waard tent ook aanwezig in de vouwwagens van Smitveld.

De vouwwagen met de kwaliteit van een De Waard tent

Tussen een Smitveld vouwwagen en een De Waard tent zijn veel overeenkomsten maar ook een paar grote verschillen. De tenten van De Waard gaan in een tenttas en de vouwwagens van Smitveld hebben hun eigen aanhanger. Dat is natuurlijk het grootste verschil. 
Toch gaan we eerst even de overeenkomsten bekijken en de voor en na delen bespreken. Beide kampeer merken zijn heel herkenbaar op de kamping. Met de duidelijke vorm van een Stormtent zijn de tenten van De Waard en Smitveld goed te herkennen. De strakke lijnen en prachtige daklijn zijn daar herkenbaar in. Door het stoere stormtent ontwerp zijn de tenten van De Waard en vouwwagens van Smitveld storm bestendig.
 
Overeenkomsten tussen De Waard tenten en Smitveld vouwwagens
  De Waard tenten Smitveld Vouwwagens
Kuipgrondzeil Vouwwagen Kopen Smitveld De Waard Tenten Vouwwagen Kopen Smitveld De Waard Tenten
Stormvast Vouwwagen Kopen Smitveld De Waard Tenten Vouwwagen Kopen Smitveld De Waard Tenten
Prachtige stormtenten Vouwwagen Kopen Smitveld De Waard Tenten Vouwwagen Kopen Smitveld De Waard Tenten
Stevige scheerlijnen en
afspan punten
Vouwwagen Kopen Smitveld De Waard Tenten Vouwwagen Kopen Smitveld De Waard Tenten
Ten Cate tentdoek Vouwwagen Kopen Smitveld De Waard Tenten Vouwwagen Kopen Smitveld De Waard Tenten
Lange levensduur Vouwwagen Kopen Smitveld De Waard Tenten Vouwwagen Kopen Smitveld De Waard Tenten
     Gezellige familie vouwwagens van Smitveld als alternatief voor De Waard tenten 

Voordelen van een vouwwagen

Toch hebben de prachtige tenten van De Waard grote nadelen. De tenten van het merk zijn super zwaar om te tillen door het stevige tentdoek en de zware stokken. Daardoor zijn de Albatros,  Zilvermeeuw of Velduil geen tenten die je even snel mee neem naar de volgende camping. Maar ook heeft een De Waard tent erg veel scheerlijnen en afspanpunten. 
Verschillen tussen De Waard tenten en Smitveld vouwwagens
  De Waard tenten Smitveld Vouwwagens
Grote tassen Vouwwagen Kopen Smitveld De Waard Tenten Rood kruis koop een smitveld vouwwagen of de waard tent
Heerlijk waterpas bed Rood kruis koop een smitveld vouwwagen of de waard tent Vouwwagen Kopen Smitveld De Waard Tenten
Makkelijk in pakken Rood kruis koop een smitveld vouwwagen of de waard tent Vouwwagen Kopen Smitveld De Waard Tenten
Veel verschillende stokken Vouwwagen Kopen Smitveld De Waard Tenten Rood kruis koop een smitveld vouwwagen of de waard tent
Grote bagageruimte Rood kruis koop een smitveld vouwwagen of de waard tent Vouwwagen Kopen Smitveld De Waard Tenten
Zwaar Vouwwagen Kopen Smitveld De Waard Tenten Rood kruis koop een smitveld vouwwagen of de waard tent

Juist de min punten aan een De Waard tent heeft Smitveld op kunnen lossen door van de prachtige tenten een vouwwagen te maken. Door het toevoegen van een wagen onder de tent ontstaan er grote voordelen. De tent hoeft niet meer terug in een kleine tenttas maar kan gewoon mee gevouwen worden in de wagen. En in de vouwwagen is het mogelijk een heerlijk vast bed te plaatsen. Een nadeel van een tent is dat je op de grond slaapt. Vaak is dat niet zo erg als je een goede selfinflating slaapmat heb. Maar toch is niet elke ondergrond vlak. Het voordeel van slapen op de wagen is dat je die helemaal waterpas kan zetten.

Een ander groot voordeel is dat de wagen met de kampeerspullen al in de tent staat. Daardoor is het niet nodig om met al de kampeerspullen ver te lopen om ze in en om de tent te zetten. Dit zijn maar een paar voordelen van de Smitveld wil je meer voordelen zien? Bezoek dan de showroom en ontdek zelf welke voordelen er nog meer zijn.
Smitveld vouwwagen als opvolger voor een de waard albatros tent

Welke Smitveld is een goed alternatief voor een De Waard tent

Voor de kleine De Waard tenten heeft Smitveld geen een op een vervanger. Dat is ook logiesch want een aanhanger heeft een bepaalde afmeting waar de tent op komt. Voor de kleine De Waard tenten zoals de Stern, Houtsnip, Bonte Specht, Brilstern of Kuifmees is er geen vervanging van Smitveld. Wel kan een Ruebist of Patist een leuke opvolger zijn. Al hebben deze vouwwagens grotere afmetingen.

Voor de middel grote De Waard tenten zijn er meerdere alternatieve vervangers.

De Patist en Ruebist zijn goede vervangers voor de tenten van De Waard. Modellen zoals de Bosuil, Briluil, Tuureluur, Albatros, Stormvogel en Stormmeeuw. In de Patist van Smitveld vind je een prima voortent voor 2 personen en centraal in de vouwwagen een heerlijk bed voor 2 personen. De Ruebist is net een maatje groter en heeft de mogelijkheid om 2 kindertentjes te plaatsen. Daardoor wordt deze vouwwagen een heerlijke familie vouwwagen en een goede vervanger voor een De Waard Albatros.

Een vouwwagen ter vervanging van grote De Waard tenten

Voor de grote tenten van de Waard kan je zeker een goed alternatief vinden in de vouwwagens van Smitveld. Met modellen zoals de Violist, Tourist en Lodgist met 2 tot 6 slaapplaatsen is er voor iedereen een geschikt model.

De liefhebbers van de stoere stormtenten zullen een Smitveld Violist meer kunnen waarderen dan bijvoorbeeld de bogen van de Tourist. De Smitveld Violist is dan ook uitermate geschikt als opvolger van een De Waard Albatros, Vergrote Zilvermeeuw of Jan van Gent.

De Waard tunneltenten alternatief

Heb je meer met de tunneltenten van De Waard zoals de Velduil, Bosuil of Paradijsvogel. Dan is de Smitveld Tourist echt een prachtige vouwwagen voor jou. 

De allergrootste tenten van De Waard zijn prima op te volgen door een Lodgist. Met zes slaapplaatsen en een grote voortent is de Lodgist vouwwagen een goed alternatief voor de Zeearend, Bosuil en Vergrote Zilvermeeuw.
De Waard Velduil opvolger is een Smitveld vouwwagen

Welke De Waard tent je ook heb. Bij Smitveld heb je een vouwwagen die volledig aan jouw wensen kan voldoen. Met de zelfde voordelen als een De Waard tent zoals het kuipgrondzeil, stevige materialen en de prachtige stormtent design. 

Ben je geïnteresseerd in de vouwwagens van Smitveld bezoek onze showroom in Heiloo om alle modellen te bekijken en te zien welke vouwwagen voor jou geschikt is.