Een De Waard tent of een Smitveld vouwwagen.

Een De Waard tent of een Smitveld vouwwagen.

EEN SMITVELD VOUWWAGEN IS EEN IDEALE TENT OP WIELEN, MET EEN GEWELDIG BED.

Het kan best lastig kiezen zijn: koop je een goede vouwwagen of een luxe tent zoals bijvoorbeeld een De Waard tent. Met dit artikel zetten we wat argumenten voor en tegen op een rijtje.

Liefhebbers van kamperen in een tent hebben zo hun eigen specifieke wensen en iedereen accepteert de lusten en de lasten ervan. Ze hebben tenslotte vakantie, maken zich nergens druk over, waarderen alle gemakken en accepteren min of meer ook de typische ongemakken ervan. Kampeerders vinden de lasten soms zelfs wel vermakelijk, zoals de bekende toiletrol onder de arm en het gehannes door anderen bij het opzetten van een tent.

Veel kampeerders, die jarenlang in een prima tent gekampeerd hebben, kiezen bij een volgende investering toch voor de aanschaf van een Smitveld vouwwagen. Dat zijn ook degenen die eerder een luxe, comfortabele tent gewend zijn, zoals een De Waard tent. Waarom maken ze toch die overstap van een tent naar een tent op wielen?

Gaat het daarbij om langer plezier ervan? Niet echt. Er zijn tenten met eenzelfde lange levensduur als een vouwwagen. Dat geldt zeker ook voor een De Waard tent. De levensduur van het tentdoek is gelijkwaardig. Het vaste kuipgrondzeil is bij beiden een uitkomst. De vorm van beiden is modern en zeker de Albatros van De Waard is een klassieker op hoog kwaliteitsniveau.

Toch zijn er wat minpunten te melden bij een dergelijke tent. Dit soort tent blijven in het vervoer zware pakketten. Daarbij komt dat het slapen erin een kwestie is van eigen luchtbedden of matrassen meenemen. Een hoop gesjouw is het gevolg en dat moet allemaal in de achterbak van een auto of in de dakkoffer kunnen. Ook het opzetten van dit soort zwaardere editie tenten kan nog wel eens wat onhandige situaties opleveren. Er moeten flink meer scheerlijnen worden uitgezet. Maar staat ze eenmaal dan is het je eigen tijdelijk paleisje midden in de natuur en niemand die je wat doet.

Dat unieke gevoel van ‘tentkamperen‘ moet echter toch beter kunnen, dacht kampeerliefhebber Theo Smit en hij keek met een schuine blik naar de voordelen van een caravan. In 1990 richtte hij daarom Smitveld vouwwagens op. Hij ging aan de slag met wel de voordelen van een tent, wel dezelfde beleving van een tentvakantie, maar dan zonder inpakproblemen en met wel een zalig bed en een goede keuken én dat alles op wielen. Aanhaken achter de auto, je paleis supereenvoudig opzetten en klaar ben je. Zijn gevoel voor vormgeving voor tenten, juist ook voor een vouwwagen, was indertijd vooruitstrevend.

De visie van Theo van toen is nog steeds het succes van zijn zoon en opvolger Maarten nu. Ook de nieuwste generaties Smitveld vouwwagens zijn nog steeds innovatief. Inmiddels zijn er 5 modellen Smitveld vouwwagen. We kunnen dus een prima vergelijking maken tussen de Smitveld vouwwagens en luxere tenten als van De Waard.

De Smitveld vouwwagen in vergelijking met bijvoorbeeld een De Waard tent

Tussen een Smitveld vouwwagen en een De Waard tent zijn veel overeenkomsten maar ook een paar grote verschillen. De tenten van De Waard gaan in grote tenttassen en de vouwtenten van Smitveld hebben een eigen aanhanger. Dat is natuurlijk het grootste verschil.

Toch gaan we eerst even de overeenkomsten bekijken. Beide kampeermerken zijn namelijk zeer herkenbaar aanwezig op de camping. Beide merken kennen een vloeiende, stormbestendige design met de prachtige daklijnen. De stevige scheerlijnen en afspanpunten zijn beide integrale onderdelen van de strakke vormgeving. En ook beiden beschikken over een kuipgrondzeil en zijn vervaardigd van het duurzame Ten Cate tentdoek.

Overeenkomsten tussen De Waard tenten en Smitveld vouwwagens
  De Waard tenten Smitveld Vouwwagens
Kuipgrondzeil Vouwwagen Kopen Smitveld De Waard Tenten Vouwwagen Kopen Smitveld De Waard Tenten
Stormvast Vouwwagen Kopen Smitveld De Waard Tenten Vouwwagen Kopen Smitveld De Waard Tenten
Prachtige stormtenten Vouwwagen Kopen Smitveld De Waard Tenten Vouwwagen Kopen Smitveld De Waard Tenten
Stevige scheerlijnen en
afspan punten
Vouwwagen Kopen Smitveld De Waard Tenten Vouwwagen Kopen Smitveld De Waard Tenten
Ten Cate tentdoek Vouwwagen Kopen Smitveld De Waard Tenten Vouwwagen Kopen Smitveld De Waard Tenten
Lange levensduur Vouwwagen Kopen Smitveld De Waard Tenten Vouwwagen Kopen Smitveld De Waard Tenten

 

Gezellige familie vouwwagens van Smitveld als alternatief voor De Waard tenten

Voordelen van een vouwwagen

We willen niet zozeer op de nadelen van een luxe tent ingaan, maar benadrukken wel de sterke onderlinge verschillen.

De tenten van de grotere De waard modellen zijn door het stevige tentdoek en de zware stokken zwaar om te tillen en daardoor niet echt ingesteld op even snel verkassen naar een volgende camping. Ook heeft de tent meer scheerlijnen en afspanpunten.

De toegevoegde waarde van een Smitveld vouwwagen is natuurlijk om voor die prachtige tenten een vouwwagen te maken, met alle voordelen van dien.  De tent hoeft niet meer terug in een kleine tenttas maar kan gewoon meegevouwen worden in de wagen. In de wagenbak zelf is het mogelijk een heerlijk vast bed te plaatsen, die bovendien helemaal waterpas te zetten is, op elke ondergrond. Daar kan geen selfinflating slaapmat tegenop!

Een ander groot voordeel is dat alle kampeerspullen in de vouwwagen opgeborgen kunnen worden en ter plekke aanwezig zijn.  Dus geen onnodig gesjouw ermee meer vanuit de auto naar de tent.  Maar we vergeten we natuurlijk niet te melden, dat een vouwwagen nu eenmaal een auto met trekhaak nodig heeft en dat er een goede stalling voor de vouwwagen geregeld moet worden.

Smitveld vouwwagen als opvolger voor een de waard albatros tent

Welke Smitveld is een goed alternatief voor een De Waard tent

De grootte van de tenten van de Smitveld vouwwagens zijn in de basis afhankelijk van de grootte van de wagenbak. Maar de uitbreidingen op een tent van Smitveld Vouwwagens zijn zeer flexibel. De wagenbak zelf is op haar beurt mede bepaald door de grootte van een heerlijk tweepersoonsbed. Voor wie de voordelen van een vouwwagen inziet, zijn onze modellen Ruebist en Patist keurige ‘opvolgers’ van de wat kleinere De Waard tenten. Ook voor de middelgrote De Waard tenten zijn de Patist en ook de Ruebist prima vervangers. De Patist heeft een prima ruime voortent voor 2 personen. De Ruebist heeft daarbij nog ruimte om 2 kinderruimtes te plaatsen. Ze is daardoor een heerlijke familie-vouwwagen en een goede vervanger voor een De Waard Albatros, al zeggen we het zelf.

Ook in plaats van de grote tenten kun je zeker goede alternatieven vinden in het aanbod vouwwagens van Smitveld. Met modellen zoals de Smitveld Violist, Tourist en Lodgist met 2 tot 6 slaapplaatsen is er voor iedereen die van ruimte houdt een geschikt vouwwagenmodel beschikbaar. De fraaie tunnelbogen van de Tourist of de stoere stormtentvormen van de Violist geven het gevoel van Smitveld voor eigentijdse vormgeving prima weer. Ze zijn een lust voor het oog op elke camping. En tel gerust bij alles dat heerlijke bed in onze vouwwagens op, maar daar hebben we het vaak genoeg over gehad.

Gaat het om groot, groter, grootst dan is de Smitveld Lodgist met haar 6 slaapplaatsen en grote voortent een prima alternatief voor de grotere modellen van De Waard, zoals de Zeearend, Bosuil en Vergrote Zilvermeeuw.

Voor de middel grote De Waard tenten zijn er meerdere alternatieve vervangers.

De Patist en Ruebist zijn goede vervangers voor de tenten van De Waard. Modellen zoals de Bosuil, Briluil, Tuureluur, Albatros, Stormvogel en Stormmeeuw. In de Patist van Smitveld vind je een prima voortent voor 2 personen en centraal in de vouwwagen een heerlijk bed voor 2 personen. De Ruebist is net een maatje groter en heeft de mogelijkheid om 2 kindertentjes te plaatsen. Daardoor wordt deze vouwwagen een heerlijke familie vouwwagen en een goede vervanger voor een De Waard Albatros.

Een vouwwagen ter vervanging van grote De Waard tenten

Voor de grote tenten van de Waard kan je zeker een goed alternatief vinden in de vouwwagens van Smitveld. Met modellen zoals de Violist, Tourist en Lodgist met 2 tot 6 slaapplaatsen is er voor iedereen een geschikt model.

De liefhebbers van de stoere stormtenten zullen een Smitveld Violist meer kunnen waarderen dan bijvoorbeeld de bogen van de Tourist. De Smitveld Violist is dan ook uitermate geschikt als opvolger van een De Waard Albatros, Vergrote Zilvermeeuw of Jan van Gent.

De Waard tunneltenten alternatief

Heb je meer met de tunneltenten van De Waard zoals de Velduil, Bosuil of Paradijsvogel. Dan is de Smitveld Tourist echt een prachtige vouwwagen voor jou.

De allergrootste tenten van De Waard zijn prima op te volgen door een Lodgist. Met zes slaapplaatsen en een grote voortent is de Lodgist vouwwagen een goed alternatief voor de Zeearend, Bosuil en Vergrote Zilvermeeuw.

De Waard Velduil opvolger is een Smitveld vouwwagen

Welke De Waard tent je ook heb. Bij Smitveld heb je een vouwwagen die volledig aan jouw wensen kan voldoen. Met de zelfde voordelen als een De Waard tent zoals het kuipgrondzeil, stevige materialen en de prachtige stormtent design.

Van plan om van tent te wisselen?

Ben je uitgekeken op je huidige tent en denk je erover na om te gaan kamperen in een nieuwe tent? Of ben je op zoek naar een slim én mooi alternatief? Dan is een Smitveld Vouwwagen een prima opvolger of zelfs vervanger van een luxe tent, zoals een De Waard tent. Bij Smitveld Vouwwagens kun je altijd terecht voor een mooi plan op maat met de vele voordelen van een vouwwagen, de ideale tent op wielen, voor een heerlijk ontspannen kampeervakantie met dat onbeschrijfelijke tentgevoel.

Ben je geïnteresseerd in de vouwwagens van Smitveld bezoek onze vouwwagen showroom in Alkmaar om alle modellen te bekijken en te zien welke vouwwagen voor jou geschikt is.