Het is geen De Waard, Het is geen Kip caravan maar een vouwwagen

Het is geen De Waard, Het is geen Kip caravan maar een vouwwagen

Sanne en Frans hebben al veel kampeer vakanties gevierd met elkaar. In de jaren hebben ze verschillende eisen en wensen gehad aan een tent. Na een paar jaar niet kamperen nu gekozen voor een tenttrailer van Smitveld.

Sanne en Frans kennen elkaar al jaren. Toch gaan ze pas 10 jaar samen op vakantie zegt Sanne. We zagen elkaar na een gestrande relatie op de kermis in het dorp. Liefde op het tweede gezicht lacht Frans. Dat was wel anders met de Smitveld Ruebist die we gekocht hebben. Daar waren we meteen verliefd op.

Sanne en Frans hadden beide een kampeergezin. Dat scheelde wel op onze eerste vakantie. Toch was dat wel lastig. We voegde de kampeeruitrusting samen, dan kom je er achter dat je dingen dubbel hebt. Maar een goede tent ontbrak.

Een De Waard tent kopen

Frans legt uit hoe ze samen de zoektocht naar een 2 persoons de waard tent startte. Wat een aanbod op Marktplaats. We konden kiezen uit diverse de waard tenten oude modellen vaak. In de zoektocht naar een de waard tenten voor 2 personen heb je de keuze uit een klassieke schaapskooi of stormtent van de Waard. Of ga je voor een boogstokken tent van het merk.

Sanne en haar ex man hadden een hele grote boogstokken tent van De Waard. Het was veel werk om op te zetten. Geen opzetgemak maar 2 uur bouwen was geen uitzondering. Frans kwam uit een kleine De Waard tent. Die was goed toen die de zolder opging. Maar helaas door een lekkage niet meer te gebruiken. Een beschimmelde de waard tent repareren is onbegonnen werk verteld hij.

Een De Waard Bosuil tent gekocht

Toen we op Marktplaats zochten naar een De Waard tent kwamen we de Bosuil tegen. Een leuke kleine tent. Met deze afmeting best wel goed op te zetten. Toch was het niet ideaal. We wilden toch een beter bed op de camping; legt Sanne uit.

Dan komt de twijfel en ga je rond kijken. In die periode was de Kip caravan erg populair. En met een De Waard tent of luifel er aan best leuk. Of toch maar een vouwwagen kopen? Mijn broer heeft een Combi Camp. Een mooie vouwwagen maar absoluut niet onze smaak; volgens Frans. Na enkele verre reizen met het vliegtuig begon een kampeervakantie toch weer te kriebelen. Maar dan wel een goed bed eiste Sanne.

Weer naar de camping maar met welke tent?

Zo hebben we een Kip Shelter met de waard luifel gehuurd. Super leuke vakantie gehad. Toch is de Kip Shelter caravan wel erg klein. En die De Waard luifel kan dat niet helemaal compenseren. Dat was dus duidelijk niet iets voor ons. Een Kip caravan werd het dus niet: lacht Sanne.

Maar ja wat dan wel. Er zijn vele opties de revue gepasseerd in die maanden. Van Holtkamper vouwwagen, via een Combi Camp vouwwagen naar een nieuwe De Waard tent. Alles opties waren open. En toen kwamen we de Smitveld Patist op het spoor. Wat een prachtige vouwwagen. Makkelijk opzetten vouwwagen en toch een stoere tent.

het beste bed op de camping in een vouwwagen

Een snelklapper vouwwagen kopen

Na een kort bezoek aan de vouwwagen showroom in Alkmaar was het duidelijk. Eén maatje groter past net beter en we bestelde een Ruebist vouwwagen. Een snelklapper vouwwagen en het stoere stormtentmodel van de Waard.

Met de Smitveld Ruebist hebben we nu enkele vakanties gevierd. Heerlijk genieten van elkaar en de vouwwagen. Het bed ligt echt super lekker. En de vouwwagen is makkelijk op te zetten. Het snelle vouw systeem is echt snel. In 20 minuten staat de hele vouwwagen ingericht en wel op de kampeerplek.

Een snelklapper vouwwagen maakt reizen comfortabel. In de vakantie doen we meerdere campings aan. En dat is zo fijn. Zodra we de omgeving gezien hebben klappen we de vouwwagen weer in en rijden verder naar de volgende camping. Dat is voor ons een fijne vakantie!