Dit was wel slapen next level

Dit was wel slapen next level
Foodfotograaf Simone van den Berg, op Instagram beter bekend als @SimonesKitchen en van haar reisblog @Papertravelsnl, kampeerde 36 jaar geleden voor het laatst met de vouwwagen van haar ouders. Ondanks de gezellige sfeer, is ook het gebrek aan comfort haar bijgebleven. “Het was vooral afzien en dan met name ’s nachts.”
“Drie dagen in een Smitveld vouwwagen op camping De Lakens in Bloemendaal hebben mijn beeld veranderd. Ik heb gezien hoe de techniek is verbeterd. Wat heb ik heerlijk geslapen in dat tweepersoonsbed, met goede vering en een dik matras. Echt, niet te vergelijken met vroeger! Dit was echt kamperen next level.”
“Ook fijn: Je bent volledig vrij in de natuur en hebt toch alles bij de hand op je eigen plekje. Hoewel de Smitveld cuisine compleet is, met een driepits gasstel en een grote koelbox, raad ik toch iedereen aan om het simpel te houden wat eten betreft. Gewoon niet te ingewikkeld doen.”
“Reisgenootje @Charliestravelsnl en ik gingen ’s avonds heel goed op een Griekse kipsalade met feta, tzatziki en broccoli. De ingrediënten haalden we gewoon bij de uitstekend uitgeruste Spar op het terrein.”

 

GRIEKSE KIPSALADE MET BROCCOLI RIJST

Griekse salade op de camping Smitveld vouwwagens Simone's Kitchen
2 personen | 20 minuten
voorbereidingstijd: 5 MIN
bereidingstijd: 15 MIN



“Er gaat natuurlijk helemaal niks boven het eten van een heerlijke Griekse salade in Griekenland zelf. Maar aangezien reizen naar het buitenland ‘moeilijk was’, doen we het maar even met reizen op mijn bord. En dat smaakt prima. Het stralende aprilzonnetje op camping De Lakens zorgt voor een echt vakantiegevoel.”
“Deze Griekse kipsalade is trouwens ook koolhydraatarm mocht je nog wat aan je lijn willen doen voor je echt in bikini moet. Een echte Griekse salade hoort natuurlijk niet met kip. Maar aangezien dit meer een avondmaaltijd is, vond ik dat een beetje eiwit wel kon. En het smaakt er bovendien heel lekker bij.”
“Als extra groente doe ik hier altijd broccolirijst bij. Dus er is al met al niks traditioneels aan deze Griekse kipsalade. En toch roept het het ultieme vakantiegevoel bij me op, hoewel de rondhuppelende konijntjes en brutale zeemeeuwen wel duidelijk maken dat we aan de Noordzee zitten en niet aan de Méditerranée J.”

INGREDIËNTEN

½ komkommer geraspt
2 kipfilets
1 el olijfolie
1 tl gedroogde oregano
250 ml yoghurt
2 teentjes knoflook uitgeperst
1 el verse dille of bieslook fijngehakt
2 tomaten in parten
200 gram broccolirijst
2 el citroensap
2 takjes munt fijngesneden
2 takjes platte peterselie fijngesneden
50 gram feta

INSTRUCTIES

Doe de geraspte komkommer in een zeef of vergiet en laat uitlekken.
Bestrijk de kipfilets met de olijfolie en besprenkel met de gedroogde oregano.
Bak de kipfilets gaar en goudbruin. Laat even afkoelen en snij dan in repen en zet apart.
Knijp de rest van het vocht met je handen uit de komkommerrasp (of druk het met een lepel in het vergiet) en meng met de knoflook en de dille met de yoghurt.
Meng de broccolirijst met de gesneden tomaten, het citroensap, de verse kruiden en de komkommeryoghurt.
Leg de plakken kip erop en serveer met de tzatziki en brokkel er wat feta overheen.