Een Aart Kok vouwwagen of liever een Smitveld tenttrailer?

Vouwwagen aart kok

De verschillen tussen Aart Kok vouwwagen of Smitveld vouwwagen. In basis spreken de modellen dezelfde mensen aan. De vorm is vergelijkbaar en geïnspireerd op de stormtenten van De Waard. Waar Aart Kok een klassieke vouwwagen combineert met een stormtent ontwerp heeft Smitveld een andere weg gekozen. Smitveld heeft juist een stormtent gecombineerd met een goede wagen. Dit lijkt een klein verschil maar heeft grote gevolgen voor het comfort. De Smitveld vouwwagens zijn door het tentmodel niet te herkennen als vouwwagen en super comfortabel door het volledige kuipgrondzeil.

Makkelijk op te zetten vouwwagen

Ook bij het opzetten zijn erg grote verschillen. Omdat Aart Kok de klassieke vouwwagen gebruikt als basis voor hun vouwwagens hebben ze ook de nadelen over genomen. Zo zijn er diverse stokken die gemonteerd moeten worden en luifels worden aangerist op slecht bereikbare plekken. De basis tenttrailer staat snel maar het oppervlak is dan zeer beperkt. Het opzetten van de luifel is dan essentieel. Bij Smitveld zitten alle stokken, er zijn er 2 die niet vast zitten, alvast op hun plek. Ook is de leefruimte in de Smitveld tenttrailer een stuk groter. Zelfs het aanritsen van de boogluifel is eenvoudiger.

Welk tentdoek heeft een vouwwagen Aart Kok of Smitveld?

Hier zijn de verschillen kleiner tussen Aart Kok vouwwagen en Smitveld vouwwagen. Beide vouwwagen merken gebruiken het tentdoek van Ten Cate. Voor de tenttrailers worden stoffen uit de KD serie gebruikt. Het Ten Cate KD tentdoek is het beste tentdoek voor tenttrailers en stormtenten. Het tentdoek is gemaakt van een stevig en duurzaam katoen. Door de behandelingen, coating en verwerking gaat het jaren mee.

Het grote plus punt van Smitveld vouwwagens

Iets wat zeker niet het zelfde is het grondzeil. Smitveld vouwwagens hebben allemaal een volledig kuipgrondzeil. Daardoor is de volledige tent goed afgesloten. Zo heb je geen last van tocht, water en beestjes. Een vouwwagen Aart Kok is daarentegen op vele punten open. Hier door zijn ze een stuk minder comfortabel dan de vouwwagen Smitveld. Het grondzeil maakt de tenttrailer ook een stuk sterker. Waar een Aart Kok vouwwagen met moeite een stevige storm overleeft geeft een Smitveld geen krimp. En dat komt onder andere door het afgesloten grondzeil.

   
Aart Kok
Smitveld
1 Volledig afgesloten kuipgrondzeil
X
V
2 AL-KO as en koppeling
V
V
3 AL-KO systeemchassis
X
V
4 Snel opzetten
V
V
5 Stormvast
X
V
6 Grootste bagageruimte
X
V
7 Het beste A-merk tentdoek
V
V
8 Het beste bed op de camping
X
V

eb jij een keuze kunnen maken welk vouwwagen merk bij jouw past? Bekijk hier onder de Smitveld vouwwagens.