Een Jamet vouwwagen of toch een Smitveld tenttrailer?

vouwwagen jamet

De verschillen tussen een vouwwagen Jamet en Smitveld zijn heel erg groot. Natuurlijk is het ontwerp en de vorm op het eerste zicht het grote verschil. Waar Jamet klassieke vouwwagens maakt is Smitveld de producent van sportieve tenttrailers.

Makkelijk op te zetten smitveld vouwwagen

Een ander groot verschil zit in het opzetten. Bij een vouwwagen Jamet gaat de eerste opzet beweging heel snel maar het aanbouwen van de voortent is een grotere klus. De vouwwagens hebben ook een grote berg losse stokken bij. De tenttrailers van Smitveld zijn niet zo snel als de basis van de Jametic maar het kost veel minder moeite om een grote vouwwagen op te zetten. Door de logische volgorde in opzetten en dat er maar twee losse tentstokken zijn gaan alles veel eenvoudiger. Smitveld is dus de makkelijkste vouwwagen.

Welk tentdoek heeft een vouwwagen Jamet of Smitveld?

Hier zijn de verschillen kleiner tussen Jamet vouwwagen en Smitveld vouwwagen. Beide vouwwagen merken gebruiken het tentdoek van Ten Cate. Ten Cate maakt al jaren een van de beste tentdoeken die er zijn. Toch maken de vouwwagen merken hier een andere keuze. Smitveld kiest voor het hoogwaardige KD38 tentdoek. Dit is een 100% katoen dat super stevig en duurzaam is. Jamet gaat voor de tentdoeken die meer polyester bevatten of zelfs de All Season tentdoeken van Ten Cate. Wat is het verschil tussen deze tentdoeken? Beide tentdoeken zijn goed. Het verschil zit in het leef klimaat. De All Season tentdoeken kunnen niet ventileren. Het grote nadeel is dan ook condensvorming en een veel warmere vouwwagentent. Daarnaast is het All Season tentdoek veel zwaarder en stugger. Dit maakt het opzetten niet makkelijker.

Het grote plus punt van Smitveld vouwwagens

De Smitveld vouwwagens zijn uniek door het volledige kuipgrondzeil. Iets wat geen enkele ander vouwwagen zoals Jamet vouwwagens goed doen. Door het kuipgrondzeil heb je geen last van beestjes, water en tocht in de tenttrailer. Verder gebruiken wij een steviger onderstel en zijn de stokken van een Smitveld een stuk sterker.

   
Jamet
Smitveld
1 Volledig afgesloten kuipgrondzeil
X
V
2 AL-KO as en koppeling
V
V
3 AL-KO systeemchassis
X
V
4 Snel opzetten
V
V
5 Stormvast
X
V
6 Grootste bagageruimte
X
V
7 Het beste A-merk tentdoek
V
V
8 Het beste bed op de camping
X
V
 

Heb jij een keuze kunnen maken welk vouwwagen merk bij jouw past? Bekijk hier de Smitveld vouwwagens.