Een tweedehands Smitveld vouwwagen kopen

Vouwwagen Tweedehands

Wat leuk dat je een vouwwagen tweedehands van Smitveld overweegt. Wij willen dat iedereen een fijne vakantie heeft en dat kan volgens ons heel goed in een vouwwagen Smitveld. In dit vouwwagen blog geven we tips en uitleg over het kopen van een tweedehands vouwwagen.

Vouwwagen tip 1: Weet wat je koop.

Het kopen van een vouwwagen is een grote inspanning. Er is zo veel keuze in merken en modellen. Ook zijn er verschillende opzet manieren.

Maak eerst een keuze uit welk merk of model jouw voorkeur heeft. En ga je oriënteren. Dit kan heel goed bij een lokale vouwwagen dealer. De vouwwagen dealer in Ommen, Zeist en Boxtel hebben een grote showroom. Hier vind je ook regelmatig een tweedehands vouwwagen van Smitveld. Ook staan hier andere merken zoals Jamet, Trigano, Campooz en Holtkamper. Bij deze vouwwagenspecialisten kan je goed oriënteren.

Vouwwagen tip 2: Zoek een vouwwagen marktplaats

Online zijn er diverse vouwwagen marktplaatsen waar je een vouwwagen kan kopen. Zo heeft Marktplaats.nl een hele grote kampeerafdeling. Hier vind je caravans, tenten, campers en vouwwagens. Maar ook Speurders en het vouwwagenforum zijn een goede plek om even te kijken.

Het kopen van een vouwwagen occasion kan dus prima op een vouwwagen marktplaats. Let wel goed op wat je koop. En onthoudt de regel “als het te mooi is om waar te zijn…”.

Vouwwagen tip 3: Controleer de tweedehands vouwwagen goed voordat je koopt

Als je dan eindelijk jouw droom tweedehands vouwwagen gevonden hebt. Een afspraak hebt gemaakt met de verkoper. Controleer de vouwwagen goed. Omdat elke vouwwagen uniek is. Raden wij altijd aan om de vouwwagen samen met de verkoper even op te zetten. Zo zie je precies wat je koopt. En let dan goed op beschadigingen en reparaties. Ook merk je direct of dit een makkelijke vouwwagen is.

Wat je ook vooral goed moet controleren is het tentdoek van een tweedehands vouwwagen. Door verkeerd gebruik kan het tentdoek van een vouwwagen snel verslijten. Tentdoek moet altijd droog opgeborgen worden. Is dit een keer vergeten dan is de kans groot op schimmel of het weer in het doek. Gebruik ook je neus tijdens een inspectie. Ruikt de tent heel muf en een beetje vies? Dan weetje dat de vouwwagen niet goed opgeborgen is. Potentieel is dit een risico.

Vouwwagen tip 4: Na dat je een vouwwagen koop

Gefeliciteerd. Het is gelukt. Je bent de trotse eigenaar van een Smitveld vouwwagen. Of een Jamet, Trigano, Combi Camp of Aart Kok. Al vast veel plezier en fijne vakantie gewenst.

Tijdens de controle heb je vast al wat puntjes kunnen noteren waar je aandacht aan moet geven. De meeste puntjes kan je vast zelf oplossen. Heb je een lekkage ontdekt dan kan je deze impregneren met bijvoorbeeld de middelen van 123 Products. Dit impregneermiddel wordt aanbevolen door Ten Cate.

Een stok vervangen wordt al lastiger. Maar ook hier heb je mogelijkheden. Een eenvoudige stok kan je waarschijnlijk vinden bij een kampeerwinkel die het assortiment voort van Umefa. Umefa heeft wel meer artikelen die nuttig zijn voor jouw tweedehands vouwwagen. Ze produceren onder andere tentharingen, scheerlijnen en vouwwagen elastieken.

Voor grotere reparaties moet je vaak toch naar de fabrikant of dealer terug. Bij Smitveld kan je diverse reparaties en vouwwagen onderhoud uit laten voeren. En zo raakt jouw tweedehands vouwwagen weer in topconditie.

Heb je vragen over het kopen van een vouwwagen kom langs in onze showroom in Heiloo voor informatie en nog meer tips.