E - Elektriciteit

Op de camping is stroom of elektriciteit onmisbaar. Waar men in het verleden nog makkelijk weken zonder stroom kon kamperen is dat in de moderne tijden echt onmogelijk geworden. De telefoon, tablet, verlichting en koelbox gebruiken het allemaal. Toch gaat het net iets anders dan thuis. Wij leggen je hier uit waar je op moet letten als je stroom op de camping gebruikt

Stroom op de camping

Op de camping heb je minder stroom beschikbaar. Wel komt er gewoon 230volt uit het stopcontact maar doordat er minder ampère beschikbaar is kan je niet de apparaten van thuis gebruiken. Een waterkoker gebruikt bijvoorbeeld 3000 watt. Op de camping gaat dat vaak niet. Een waterkoker voor de camping heeft een lager wattage.
Op een camping plek krijg je vaak 6 ampère tot je beschikking. Dit is voldoende voor een lichte belasting van een koelbox, camping waterkoker, verlichting en een oplader. Voor seizoen plekken is 10 ampère gebruikelijk. Je heb dan net wat meer ruimte voor luxe elektrische apparaten. Zelfs elektrisch koken op de camping is dan mogelijk.

Een andere stekker op de camping

Omdat je buiten bezig bent heb je een waterdichte stekker nodig. Alle camping maken daarom gebruik van een CEE stopcontact in de stroompaal op de camping. Een CEE stekker is een blauwe waterdichte stekker. Je kan met deze stekker een tentunit of caravan aansluiten. In een tentunit, die is voor binnen gebruik, kan je wel gewoon een normale stekker gebruiken. 
 
Terug

Gerelateerde onderwerpen


Heeft u een vraag over een Smitveld vouwwagen?

Stel de vraag via het onderstaande contact formulier of bel ons.