Elektrische auto en Smitveld Violist de perfecte combinatie

Elektrische auto en Smitveld Violist de perfecte combinatie

Jaarlijks neemt het aantal elektrische autorijders verder toe in Nederland. En de vraag naar kampeervakanties loopt ook verder op. Alleen hoe kun je als elektrische autorijder nou op vakantie zonder in te leveren op comfort en plezier? Die vraag hebben veel bezitters van een EV. Want op vakantie gaan met een caravan, bagagewagen of vouwwagen achter je elektrische auto brengt uitdagingen met zich mee doordat de actieradius afneemt en snelladen niet altijd mogelijk is zonder af te koppelen. Om te ervaren hoe het is als je met je elektrische auto en een Smitveld vouwwagen op vakantie gaat, is 'Elektrische Autovakanties' naar Frankrijk gegaan voor een kampeervakantie met een Smitveld Violist vouwwagen in de Franse Morvan regio.

Comfort, gemak en slechts beperkte invloed op het rijbereik

Met de Smitveld Violist vouwwagen achter de Hyundai IONIQ 5 (ANWB trekauto van het jaar 2022) begint de reis naar Frankrijk. Met een afstand van meer dan 700 kilometer of bijna 10 uur is dat een ambitieuze route om af te leggen in een dag. Onderweg naar Camping le Manoir de Bezolle in Saint-Péreuse, is met een routeplanner vier keer laden gepland. Het opladen van de elektrische auto duurt zo’n 15 minuten om weer tot 80% actieradius te komen en daarmee kan ongeveer weer 250 kilometer gereden worden. Het verbruik van de elektrische auto is hoger dan normaal gesproken, echter het ligt slechts zo’n 20% hoger door de vouwwagen achter de elektrische auto.

In de voorbereiding van de vakantie is rekening gehouden met snellaadstations waar de vouwwagen niet afgekoppeld hoeft te worden. Dit is fijner wanneer je elektrische auto en de vouwwagen op vakantie gaat. Hierdoor zijn alle laadstops bij het Nederlandse Fastned gepland. Tijdens het opladen moet de vouwwagen bij een van de Fastned laadstations toch afgekoppeld worden om te kunnen laden. Hier laat de Smitveld vouwwagen direct zijn voordeel zien want dankzij het lichte gewicht is deze gemakkelijk te manoeuvreren en op het paadje naast de auto te plaatsen. Tijdens het laden kun je alleen zelfs al de vouwwagen omkeren zodat je direct aan kunt koppelen wanneer je verder gaat.

Doordat het verbruik van de elektrische auto lager uitvalt dan gedacht zijn uiteindelijk slechts drie stops nodig om de Morvan te bereiken. Na aankomst komt het voordeel van de Smitveld vouwwagen pas echt naar voren. Als experts op het gebied van elektrisch rijden en op vakantie gaan heeft Elektrische Autovakanties juist weer weinig ervaring met het opzetten van de vouwwagen. Dankzij het gemak van de Smitveld Violist vouwwagen staat de vouwwagen binnen no-time en kan de welverdiende borrel ingeschonken worden. Naast het gemak blinkt de Violist vouwwagen ook uit in comfort en ruimte nadat deze opgezet is. Zeker wanneer de luifel eraan vastgemaakt is en de buitenkeuken is geïnstalleerd.

Hyundai Ionic 5 met Smitveld vouwwagen bij Fastned elektrisch laden

Voordelen van een vouwwagen als je reist met een elektrische auto

Gedurende de kampeervakantie met de vouwwagen en de elektrische auto maakt men een lijst van voordelen van de Smitveld Violist vouwwagen in combinatie met de elektrische auto:

  • De Smitveld Violist vouwwagen heeft slechts beperkte invloed op de actieradius van de elektrische auto ondanks het maximaal toelaatbare gewicht van 750 kg.
  • De vouwwagen is handzaam en gemakkelijk te manoeuvreren.
  • Dankzij de ruimte is het gemakkelijk om extra bagage en spullen voor de kampeervakantie mee te nemen in de vouwwagen.
  • Het is eenvoudig om wanneer nodig de vouwwagen af te koppelen bij een laadpaal omdat er geen aanhanger achter je auto kan blijven staan (zoals bij inrijdparkeervakken).
  • De Violist is gemakkelijk op te zetten op de camping en makkelijk in te pakken bij vertrek.
  • In de Smitveld vouwwagen zit een zeer comfortabel bed wat kamperen erg aangenaam maakt en zorgt voor een goede nachtrust.

Met de Smitveld vouwwagen op vakantie achter een Hyundai Ionic 5

3 tips voor jouw vakantie met een Smitveld vouwwagen en elektrische auto:

Ga je op vakantie met je Smitveld vouwwagen achter je elektrische auto? Dan geven we je direct deze drie tips mee, zodat je goed voorbereid aan je vakantie begint.

  • Gebruik voor het plannen van je route naar de kampeerbestemming de app van Chargemap of Google Maps Streetview om te bekijken of je tijdens het snelladen moet afkoppelen. Hoewel het afkoppelen niet veel werk is, is het nóg minder werk wanneer je de vouwwagen gewoon op de trekhaak kunt laten zitten.
  • Neem meerdere laadpassen mee op je vakantie, zo kun je makkelijker kiezen voor een laadpaal en betalen met een van de verschillende laadpasen die je bij je hebt.
  • Kies voor voor een camping met laadpaal indien mogelijk. Zo kun je tijdens je vakantie je elektrische auto gemakkelijk opladen zonder dat je naar een naastgelegen dorpje moet lopen.