G - Glamping

Glamping is luxe kamperen. Het woord glamping is een samenvoeging van Glamor en camping. Het is een nieuw woord, sinds 2016, voor iets dat al veel langer bestaat. Vaak gaat men uit van een huurtent of lodge op een camping. Vanuit Nederland worden door diverse bedrijven zoals Vacanesolei, Vacanselect of Eurocamps. Glamping tenten zijn grote huurtenten vaak in een echt outdoor thema. 

De glamping tenten die aangeboden worden om te huren staan vaak op de grote campings. Daar worden de tenten bij elkaar gezet als alternatief voor de stacaravans die ook verhuurd worden. Een groot verschil met een stacaravan is de luxe uitstraling die in de glampingtenten gecreëerd is. Een ander groot verschil is dat een stacaravan net als een rijdende caravan gemaakt zijn van harde wanden. De glampingtenten zijn gemaakt van textiel. Ten Cate is een leverancier van tentdoek voor glampingtenten.

Mobile glamping in een vouwwagen

Maar ook in je eigen vouwwagen kan je luxe kamperen. Een heerlijk bed, comfort en je eigen luxe spullen kan je allemaal meenemen in een Smitveld vouwwagen. Mobile Glamping is echt luxe. Bevalt je een plek niet door slecht weer, saaie camping of vervelende buren? Klap je vouwwagen in en trek verder. 
 


 
Terug

Gerelateerde onderwerpen


Heeft u een vraag over een Smitveld vouwwagen?

Stel de vraag via het onderstaande contact formulier of bel ons.