F - Kampeerland Frankrijk

KAMPEERLAND FRANKRIJK

Frankrijk is een ideale bestemming voor een kampeervakantie, zeker ook met een vouwwagen. Het land staat bekend om haar ruime aanbod van allerlei soorten campings. Geen ander land heeft zoveel keuze. Frankrijk heeft dan ook veel te bieden. Een prachtige kustlijn van ruim 1600 kilometer lang. Een schitterend binnenland met afwisselende landschappen en grote rivieren en natuurlijk een magnifiek berglandschap vanaf de grenslijn met Duitsland tot en met de Middellandse Zee en via de Pyreneeën door naar de Atlantische Oceaan. Daarnaast heeft elke regio een groots aanbod aan sport, cultuur en geschiedenis, met altijd wel een interessante stedentrips en idyllische dorpen.  

Voor de kampeerder is het zonnige klimaat misschien wel het grootste voordeel. En dan laten we de aantrekkingskracht van het ongekende aanbod van goede wijnen en de unieke Franse keuken daarbij maar even buiten beschouwing. 
Frankrijk is echt een buiten-land en de campings zijn daar allemaal goed op ingesteld. Het kent een goed systeem van aanbevolen kampeerlocaties door onafhankelijke Nederlandse organisaties als de ANWB als door Franse zoals Michelin en FFCC (Fédération Française de Camping Caravaning).

De aanrijroutes zijn goed. De plekken op de campings zijn overwegend goed voorzien van basisfaciliteiten als stroom en water. Voor een vakantie met de vouwwagen is Frankrijk een top aanrader, zowel voor de rondreizende als voor de meer honkvaste kampeerder


 
Terug

Gerelateerde onderwerpen


Heeft u een vraag over een Smitveld vouwwagen?

Stel de vraag via het onderstaande contact formulier of bel ons.