K - Kampeerplaats

Een kampeerplaats of kampeerplek is een plaats op een camping om jouw tent, vouwwagen of caravan neer te zetten. Een kampeerplaats heeft verschillende vormen. Van een denkbeeldige ruimte op een grasveld tot helemaal afgebakend met hagen. Kampeerplekken heb je dan ook in heel veel verschillende vormen en afmetingen. De vorm is dan ook erg afhankelijk van het soort camping. Een natuur of charme camping heeft een hele andere kampeerplaats of plek dan een mega camping of strand camping. Vaak ligt een kampeerplaats in een natuurlijke en groene omgeving.
 

Hoe groot is een kampeerplek

Niet alleen de vorm van een kampeerplek kent vele variaties maar ook de afmeting is in diverse grotes te vinden. Een kleine kampeerplek heeft vaak een oppervlakte van 50 vierkante meter. Een grote plek kan soms wel meer dan 200 vierkante meter groot zijn. Gemiddeld zal een kampeerplek tussen de 100 en 150 vierkante meter groot zijn.

Zijn kampeerplekken in Italie klein

Kampeerplekken in Italie zijn vaak kleiner dan de kampeerplekken in Nederland. Hoewel de meeste camping tegenwoordig ook ruime kampeerplekken hebben voor caravans en vouwwagens. 

Camperplek of camperplaats

Een camperplek of camperplaats is heel iets anders dan een kampeerplek voor een tent. Een camperplek is vaak verhard en goed bereikbaar met de camper. 
Terug

Gerelateerde onderwerpen


Heeft u een vraag over een Smitveld vouwwagen?

Stel de vraag via het onderstaande contact formulier of bel ons.