Kamperen met een tenttrailer de ideale manier van kamperen?

is kamperen met een tenttrailer de ideale manier van kamperen?

Kamperen met een tenttrailer

Wat de meest ideale manier van kamperen is hangt af van persoonlijke voorkeuren en omstandigheden. Een tenttrailer is een beetje een caravan en een beetje een tent. Misschien heeft de tenttrailer wel gewoon de voordelen van een caravan in combinatie met de voordelen van een tent. Een tenttrailer biedt meer comfort dan een tent, zeker als het gaat om de bedden en de keuken. Wat betreft het comfort van de bedden evenaart de tenttrailer de caravan. En ook als het gaat om de keuken evenaart of overtreft de tenttrailer de caravan, immers wat is er mooier dan buiten keuken met het hele gezien. Je hebt alle ruimte om de keuken heen en geen luchtjes binnenshuis. Maar eerlijkheid gebied ons te zeggen dan een caravan over het algemeen wel beter is geïsoleerd. Dat maakt de caravan meer geschikt voor kamperen in een koudere omgeving.

In vergelijking met een grote tent is de tenttrailer relatief een stuk makkelijker op te zetten en af te breken. Maar ben je juist gecharmeerd van eenvoud dan is een tent misschien wel veel leuker om in te kamperen. Want primitief kamperen kan ook leuk en avontuurlijk zijn maar is soms wel een beetje Spartaans.

Een tenttrailer biedt comfort

Kamperen met een tenttrailer biedt comfort in combinatie met een outdoor-gevoel. De tenttrailer is minder zwaar dan een caravan en dus makkelijker te trekken door de gemiddelde (elektrische) auto. Dat scheelt weer mooi in het brandstof verbruik. Daarbij is de tenttrailer minder duur dan een gemiddelde caravan. En als je de tenttrailer niet gebruikt is deze makkelijker op te slaan dan een caravan hetgeen ook weer een kostenvoordeel geeft.

Daarbij is een tenttrailer een stuk mobieler dan een caravan of een camper. Over het algemeen is de tenttrailer niet veel breder dan de auto, dus kan de auto over dat smalle weggetje of door dat krappe straatje, dan kan de tenttrailer dat ook. En dat is soms wel anders met een caravan of met een camper. Deze gaan prima en snel voorwaarts op de grote wegen maar wordt het wat smaller of wat hobbeliger dan wordt het ook gelijk een stuk lastiger om te rijden met een grote camper of met een luxe caravan achter da auto. Met een tenttrailer kan je komen op locaties waar je met de grotere campers en kampeerwagens niet kunt gaan.

Tenttrailers de meest ideale en leuke oplossing

Tenttrailers zijn misschien wel de meest ideale en leuke oplossing voor kampeerders die op zoek zijn naar een mobile home. Qua kosten voordeliger, qua comfort een mooie tussenweg en qua mobiliteit een topper. Maar uiteindelijk is de keuze tussen een afgesloten aanhanger en een tenttrailer afhankelijk van de individuele behoeften en voorkeuren. Beide hebben voor- en nadelen en het is belangrijk om rekening te houden met alle factoren voordat u beslist.