K - Kantelbeugel

Een kantelbeugel is een handig hulpmiddel voor vouwwagenbezitters die op zoek zijn naar een manier om hun aanhangwagen op te bergen zonder al te veel ruimte in beslag te nemen. Door met behulp van de kantelbeugel de aanhangwagen op zijn kant te zetten, neemt deze aanzienlijk minder ruimte in dan wanneer deze in de normale opstelling wordt opgeslagen. Dit lijkt ook handig te zijn voor mensen die hun vouwwagen in een garage of schuur willen opbergen waar de ruimte beperkt is. Lijkt! Want  een kantelbeugel is niet handig voor vouwwagens Aan het kantelen van een vouwwagen zitten namelijk ook grote nadelen. De tenttrailer moet helemaal leeg om een vouwwagen te kunnen kantelen. Daarmee raak je misschien wel een van de grootste voordelen kwijt van een vouwwagen in opslag, namelijk een praktische opbergruimte van alle kampeerspullen.

Zwaar en gevaarlijk
Ook het kantelen van een vouwwagen met een kantelbeugel is zwaar en als je het niet goed doet nog gevaarlijk ook. Een vouwwagen leeg weegt toch al snel 300kg of meer. En met een breedte van 1,6 meter en 4 meter lang is het een groot voorwerp. Het proces van kantelen moet je dan wel veilig en goed kunnen doen.

Is er wel sprake van ruimtewinst?
De kantelbeugel is bedoeld om ruimte te besparen. Maar levert het daadwerkelijk ruimte op? Een Smitveld vouwwagen is pakweg 156cm breed en 110cm hoog. Als je de vouwwagen kantelt win je “maar” 46cm. De ruimte die een kantelbeugel inneemt nog niet eens meegerekend.

Wat zijn de voordelen van een kantelbeugel voor een vouwwagen?
De voordelen voor een vouwwagen zijn minimaal. Je wint er niet al te veel mee maar het levert wel meer gedoe op.
Ons welgemeende advies is dan ook “kantel maar niet”. De vouwwagen staat in opslag beter op de wielen en je kunt lekker alle kampeerspullen in de vouwwagen laten zitten. Klaar voor de volgende vakantie!
Terug


Heeft u een vraag over een Smitveld vouwwagen?

Stel de vraag via het onderstaande contact formulier of bel ons.