K - Klapcaravan

Mensen verwarren wel eens het begrip vouwwagen en klapcaravan. Als aanhanger lijkt de klapcaravan op een grote vouwwagen. Aangehaakt aan de auto rijdt het net zo comfortabel en ergonomisch. Het uitklappen ervan gaat, net als een vouwwagen, ook zeer eenvoudig en snel. In korte tijd staat er een compact kampeeronderkomen. Het grote verschil is zichtbaar als de klapcaravan eenmaal uitgeklapt is: een klapcaravan heeft geen tentdoek maar harde wanden en een hard dak, net zoals de conventionele kant-en-klaar caravan. Eenmaal uitgeklapt oogt de klapcaravan enigszins vintage, als kamperen in de jaren 70.
De relatief hoge fabricagekosten van de klapcaravan en de beperkte afname zorgden ervoor dat er niet veel merken zijn en dat ze inmiddels ook niet meer gemaakt wordt. 
De beperkte oplage en de nostalgische uitstraling van de klapcaravan heeft nog steeds aantrekkingskracht voor een groep kampeerliefhebbers, met zelfs eigen evenementen.   

Klapcaravan concept

Een klapcaravan is geen vouwcaravan. 

Met zijn harde wanden verschilt een klapcaravan in uiterlijk van een vouwcaravan. Bij een vouwcaravan duw je de hardplastic deksel van de aanhanger als dak omhoog en zijn de wanden van tentdoek. De uitstraling van een vouwcaravan is daarbij meer een omhoog uitgevouwen aanhangwagen en niet zozeer als van een luxe tent (zoals bij een vouwwagen) of van een solide caravan (zoals bij een klapcaravan). 
 
Terug

Gerelateerde onderwerpen


Heeft u een vraag over een Smitveld vouwwagen?

Stel de vraag via het onderstaande contact formulier of bel ons.