Kuipgrondzeil

Toen Theo begon met de ontwikkeling van een vouwwagen was de basis een degelijk De Waard tent. Toen hij zelf op pad ging met die tent ontdekte hij het comfort en gemak van een volledig kuipgrondzeil. Maar het gewicht en stokken die die tent had waren waardeloos. 

De eerste vouwwagen met een kuipgrondzeil

Nadat de gedachte voor een vouwwagen ontstonden was een van de speerpunten, en toen in de jaren 90 uniek eigenschap, een kuipgrondzeil voor de vouwwagen. Na jaren van ontwikkeling lukte het een echte vouwwagen te ontwikkelen met een kuipgrondzeil. 
Waar andere vouwwagens in de jaren wel een soort van kuipgrondzeil hebben ontwikkeld kan nog steeds geen enkele tenttrailer zich meten met Smitveld.

Voordelen van het kuipgrondzeil in een vouwwagen

Het kuipgrondzeil is de basis voor echt lekker kamperen. Onder alle omstandigheden zorgt een vast grondzeil voor comfort. Zo heb je geen last van water, beestjes en tocht. Het kuipgrondzeil staat 10 centimeter hoog zodat ook de grootste regenbui geen natte voeten geeft. 

Makkelijkste vouwwagen

Ook bij het opzetten heeft een kuipgrondzeil grote voordelen. Het is de basis voor een stevige tent. Na dat het grondzeil neergelegd is rits je de tent aan het grondzeil. Zo ontstaat de basis van de tent. Nu is het alleen nog maar het afspannen van de tent en de makkelijkste vouwwagen is opgebouwd. 

De tenttrailer die tegen een stootje kan

Natruurlijk maakt Smitveld gebruik van alleen maar de beste materialen. Zo wordt het grondzeil gemaakt van een super stevig bisolnyl materiaal. Dit is super sterk en “naaldhakproef”. Het is dus niet nodig om de ondergrond 100% vrij te maken van steentjes of takken. Wel raden we aan een ondergrondzeil te gebruiken. Dat scheelt schoonmaken.
De rits die het grondzeil verbind met het tentdoek is een degelijke spiraal rits. Dit type gaat jaren mee zonder problemen. De rits wordt ingekocht bij YKK de beste ritsen leverancier ter wereld.
 
Kuipgrondzeil