L - Luifel

Een luifel is een afdak zonder zijwanden. Vaak kan je een vouwwagen, tent of caravan uitbreiden met een luifel. Onder de luifel kan je heerlijk zitten. De luifel maakt schaduw en houd als de zon weg is de warmte vast zodat je net iets warmer zit dan zonder luifel.

Een luifel aan een tent of vouwwagen is een zonneluifel. Vooral bedoelt voor mooi weer of een regenbuitje. Met harde wind is het verstandig een luifel weg te halen. Doordat een luifel niet of deels afgesloten is kan de wind makkelijk grip krijgen op de luifel. Dan loop je het risico dat de luifel weg waait.

Verschillende soorten luifel

Door de jaren heen zijn er verschillende soorten luifels voor vouwwagens ontwikkeld. In het begin was het gewoon een recht stuk tentdoek met enkele stokken er onder. In middels is de boogluifel erg populair geworden. Een groot voordeel van de boogluifel is het opzet gemak en dat er geen stokken in de weg staan.

Sommige luifels kan je helemaal afsluiten door zijschermen in te ritsen. Als je de luifel helemaal kan afsluiten wordt het een voortent. 
 
Terug

Gerelateerde onderwerpen


Heeft u een vraag over een Smitveld vouwwagen?

Stel de vraag via het onderstaande contact formulier of bel ons.