Familie Kok koopt een vouwwagen

Familie Kok koopt een vouwwagen

Als je het woord kampeerders opzoekt op wikipedia vind je de familie Kok. Al jaren zijn ze te vinden op campings door heel Europa. Zelfs Ijsland hebben ze een keer bezocht met een kleine De Waard tent. Na allemaal kleine en basic tenten willen ze een luxe vouwwagen kopen. Bert en Anna zijn sinds enkele jaren de trotse eigenaren van een Smitveld Reubist. De vouwwagen hebben ze inmiddels al vaak opgezet op vele campings in Nederland en daar buiten. Het leukste zijn de boerencampings vertelt Anna. Leuk contact met de eigenaar en niet zo groot. Heerlijk om daar te kamperen.

van De Waard tenten Albatros naar Luxe vouwwagen

Een Luxe vouwwagen kopen

Voordat de familie Kok een vouwwagen kocht hebben ze lang getwijfeld en vele vouwwagens bekeken. Toch bleef het uiterlijk tegen vallen. De Cabanon, Combi Camp en Campooz zijn geen piramide tent. En ook het opzet gemak wordt flink overdreven vind Bert. Wij zijn echte De Waard kampeerders. Al sinds de jaren 70 kopen wij De Waard tenten. We hebben heel wat oude modellen De Waard tenten gehad. Van Stern tot De Waard Albatros. We hebben er nog een zes tal tenten op zolder liggen. Alle tenten zijn nog in een goede conditie. De kinderen en klein kinderen gebruiken ze regelmatig voor een kampeerweekend. Voor ons zelf vind ik het slapen op de grond vervelend worden geeft Anna aan. Zeker nu Bert last heeft van z’n rug is een slaapmatje niet genoeg meer.

Bert vult aan dat het opzet gemak van geen losse stokken ook wel erg fijn is. Toch vond hij het opzetten van een De Waard tent best wel makkelijk. Zeker de De Waard tenten 2 persoons zijn best makkelijk. Als je dan met een gezin op kampeervakantie gaat is een De Waard Albatros natuurlijk de tent om te kopen. Bert geeft toe nog regelmatig op Marktplaats te speuren naar een De Waard tent. “Er staan zoveel De Waard tenten op Marktplaats, ik zou niet meer kunnen kiezen” aldus Bert.

Makkelijk opzetten vouwwagen

Met de Smitveld Ruebist vouwwagen hebben we gekozen voor comfort. In de vouwwagen ligt een echt lekker bed. Een goed matras en natuurlijk een vast kuipgrondzeil. Een kuipgrondzeil is echt de basis voor een fijne vakantie. Het houd de koude wind en regen altijd buiten. Ook als de klein kinderen een keer komen logeren hebben we voldoende ruimte voor twee er bij. En anders zetten we de oude De Waard Stern tent er naast.

De Waard Lepelaar ingeruild voor Makkelijke vouwwagen

Kampeertips van Bert voor beginnende kampeerders

Welke kampeer tips hebben jullie voor nieuwe kampeerders? Bert is antwoord direct. Koop een De Waard tent op Marktplaats. De kwaliteit is altijd “goed”. Bij een enkele De Waard tent is impregneren nodig om de tent waterdicht te houden. En als die Albatros bijvoorbeeld bevalt, meteen een Smitveld vouwwagen kopen!

Die Albatros is groot, zwaar en log. Je legt wel een tent van bijna 80 kilo op zolder. De kampeer uitrusting past niet goed in een auto met kinderen. Dus krijg je er een aanhanger achter de auto. Doe het dan meteen goed. Koop een degelijke vouwwagen met alle eigenschappen van een De Waard tent met alle voordelen van een makkelijke vouwwagen.

Ook op marktplaats staan vaak vouwwagens te koop. Wat een troep zit daar soms tussen. De enkele Smitveld die ik gespot heb is zo verkocht en ziet er nog keurig uit. “Als echte kampeerder heb ik daar na bijna 50 jaar ervaring wel kijk op” schept de heer Kok op.