N - Neuswiel

Het neuswiel van een vouwwagen is een essentieel onderdeel dat bijdraagt aan het veilig en soepel manoeuvreren van de vouwwagen. Het neuswiel is aangebracht aan de voorkant van de dissel en wordt gebruikt om de hoogte van de dissel aan te passen tijdens het koppelen en ontkoppelen aan het trekkende voertuig. 
Via een hendel aan de neuswielklem op de dissel wordt het neuswiel op de grond geplaatst. Om de dissel op juiste hoogte te brengen zodat deze goed gebalanceerd gemanoeuvreerd kan worden, draai je simpelweg aan de zwengel van het wiel. Vervolgens kun je de vouwwagen zonder te sleuren handmatig rollend verplaatsen naar de plek van bestemming. 
Staat de vouwwagen eenmaal op de juiste plek dan kan met behulp van ook het neuswiel de vouwwagen zo waterpas mogelijk worden gezet.

De maximale belasting van het neuswiel hangt af van de specifieke specificaties van de fabrikant. In het algemeen is het veilig om ervan uit te gaan dat het neuswiel belast kan worden tot een maximum van ongeveer 75 tot 100 kg. Overschrijding van dit gewicht kan leiden tot beschadiging van het neuswiel en het mechanisme.
Het wiel zelf is meestal voorzien van een massief rubber band. Voor het onderhoud van het neuswiel is het aan te raden om het regelmatig schoon te maken en te inspecteren op eventuele schade. Het smeermiddel van de zwengel en het wiel kan op den duur uitdrogen of vervuilen, waardoor het moeilijker wordt om het neuswiel te bedienen. Regelmatig een geschikt smeermiddel aanbrengen kan dit probleem voorkomen. 
 
Terug

Gerelateerde onderwerpen


Heeft u een vraag over een Smitveld vouwwagen?

Stel de vraag via het onderstaande contact formulier of bel ons.