Gezocht opvolger voor Combi Camp Flexi vouwwagen

Gezocht opvolger voor Combi Camp Flexi vouwwagen
Al jaren kamperen Annick en Frank in de Combi Camp vouwwagen. De Flexi past helemaal bij hun wensen, redelijk snel opzetten, 4 slaapplaatsen, een ruime voortent maar toch waren ze niet helemaal blij. Dus opzoek naar een alternatief voor een Combi Camp vouwwagen. 

Beter dan een Combi Camp Flexi vouwwagen

Als je blij bent met iets dan kijk je niet naar iets anders. Annick en Frank zijn super tevreden over hun Flexi van Combi Camp. Maar toch was dat niet het perfecte plaatje. Natuurlijk hebben we fijne vakanties gehad in de vouwwagen: zegt Annick. “Maar we hebben het gevoel dat het beter kan, leuker en makkelijker!” Frank begint te lachen. “Zo gaat het altijd. Als Annick iets niet zint gaat ze opzoek naar iets dat beter past. Zo zijn we in eerste instantie ook bij de Combi Camp uitgekomen.”
De ouders van Annick hadden altijd al een vouwwagen. Een Roadmaster, super groot maar zeker niet handig of snel om op te zetten. Ze zag haar vader dagen bezig met de
vouwwagen. Maar wat een kasteel als de tent dan eindelijk opgezet was. 
Geen Combi Camp Flexi vouwwagen meer

Een makkelijke vouwwagen, geen bouwwagen

“Dat was een schrikbeeld wat we niet wilden” verteld Annick. Onze eerste vakanties samen waren in een klein tentje. Super gezellig maar niet echt comfortabel. Een opblaas tent is groter en makkelijk maar ook met grote nadelen. Een vouwwagen is dan een beter idee maar dan wel een snelle opzetter. Die vonden we in de Combi Camp. De Flexi klapt snel uit maar dan moet je de vouwwagen nog afspannen, inrichten en het grondzeil inritsen. Kort om de eerste klap gaat snel maar daarna valt het heel erg tegen.
Ook de vorm valt Frank achteraf tegen. “Veel ruimte maar echt mooi is het niet. Ik mis het tentgevoel in de Combi Camp. Naast de rust toch de belangrijkste reden om te gaan kamperen.” 

Vouwwagens op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs

Toch begonnen Annick en Frank hun zoektocht weer bij Aart Kok in de showroom. Daar zagen we weer prachtige vouwwagens staan. Vaak erg duur en buiten ons budget. Of de zelfde vouwwagen als dat we nu hebben. Met andere woorden geen verbetering die het stel zoekt. Annick zegt: ja een nieuwe vouwwagen met dezelfde onhandigheden er in. En veel meer haringen dan nodig bij de Aart Kok vouwwagens.”

Op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht keken wij onze ogen uit. Zoveel vouwwagens bij elkaar! Na een bezoek aan Karsten tenten, Camplet en Cabanon liepen we naar Holtkamper tenttrailers. Onder weg werden we op slag verliefd. Daar stond onze droom vouwwagen. Een prachtige tent maar dan op wielen. De Smitveld Ruebist en Tourist maakte ons verliefd”: legt Frank uit. “De KCJ beurs in Utrecht was zeker een bezoek je waard.”

Nieuwe vouwwagen kopen in Alkmaar

Enkele weken later brachten we een bezoek aan de showroom van Smitveld in Alkmaar. Met als eerste keuze een Ruebist. Toch hebben we die niet gekocht grapt Annick. De keuze is gevallen op een nieuwe Tourist. Wat een prachtige vouwwagen. Lekker veel ruimte in de voortent, het tentgevoel en makkelijker op te zetten dan de Combi Camp vouwwagen. Dit voorjaar hebben we voor het eerst met de Smitveld Tourist gekampeerd. Heerlijk genoten. Ook het opzetten was makkelijker dan verwacht. Het vouwsysteem is echt snel en makkelijk. Wat ook heel fijn is, is dat je de volledige vouwwagen van buiten de vouwwagen kan opzetten. Bij de Combi Camp stonden we toch best lang in de vouwwagen tijdens het opzetten. 

De Smitveld lijkt geen snelle opzetter. Toch waren we wel in 30 minuten klaar met opzetten. Ook het inrichten ging heel snel en makkelijk. Door dat de bagage ruimte goed bereikbaar is in de vouwwagen. Al met al waren we binnen 3 kwartier helemaal gesetteld. Dat was niet altijd haalbaar in de Combi Camp.
Smitveld Tourist vouwwagen

Kamperen met slecht weer, met een Smitveld vouwwagen geen probleem 

Helaas was het geen geweldig kampeer week. Met veel regen en wind hebben we de Smitveld vouwwagen goed getest. En die gaf geen kick. En heeft de kampeertest met vlag en wimpel doorstaan. In de voortent was het heerlijk zitten. Goed afgesloten en daardoor lekker warm. 

Wij zien echt uit naar de grote vakantie in onze nieuwe vouwwagen van Smitveld.