Opzettijd vouwwagens of makkelijk opzetten van de vouwwagen

Opzettijd vouwwagens of makkelijk opzetten van de vouwwagen

Veel mensen vragen zich af wat de gemiddelde opzettijd is van onze vouwwagens, of vragen ons om tips  om de vouwwagen gemakkelijk mogelijk op te kunnen zetten. 
En misschien is dit laatste wel het meest doorslaggevend en past volledig is onze visie. Elke Smitveld vouwwagen is namelijk ontworpen om zo eenvoudig mogelijk opgezet te kunnen worden. Sommige modellen kunnen in de basis binnen slechts 10 minuten opgezet worden. Of dat altijd zo snel nodig is natuurlijk de vraag als je op vakantie bent. 
De snelheid, maar zeker ook het plezier erbij ligt meer bij het opzetgemak ervan. Hoeveel handelingen moet je doen, zijn er veel losse stokken en is het vouwsysteem eenvoudig? Wij maken het graag zo makkelijk mogelijk. Dus kennen we een minimaal aantal losse stokken, zo min mogelijk handelingen en een duidelijke volgorde. En wat daarbij ook belangrijk is, is de “afbreek tijd”. Hoe gemakkelijk kun je precies invouwen, om het goed doen. Past het altijd wel? Hoe makkelijk kan je alles inladen?

Opzetgemak van de vouwwagen

Natuurlijk voorzien we elke vouwwagen van een duidelijke opzetinstructie die je rustig kunt bekijken tijdens het oriënteren over de aanschaf van het meest geschikte model. Voor de meesten hebben we ook een instructiefilm beschikbaar. De aanwijzingen zijn zo helder en duidelijk mogelijk weergegeven. Met plezier geven we zelfs een demonstratie ervan in onze showrooms. 
Vanuit onze ruime kampeerervaring zijn onze vouwwagens voorzien van het meest slimme opzetsysteem. De belangrijkste stokken zitten reeds vast aan de tent. Het uitvouwen van de tent wijst zich vanzelf en ook het afspannen is –afhankelijk van de ondergrond- niet een kwestie van al te lange tijd. En dan hangt het er natuurlijk van af hoeveel tijd je er zelf aan wilt besteden. De een heeft er meer opzetplezier aan dan een ander.  Waar de een zo snel mogelijk in de welverdiende kampeerstoel wil zitten, doet een ander graag nog een controlerondje extra. Ieder zo zijn/haar eigen opzetmethode en voorkeur. Eenmaal gearriveerd op de plaats van bestemming zijn onze moderne vouwwagens ingesteld om zo eenvoudig mogelijk in een mum van tijd en zonder stress opgesteld te worden.

Opzettips

Een eerste keer is het een beetje zoeken naar de manier hoe je het zelf het beste kan doen. Soms heb je daar ook een paar keer voor nodig. Elke ervaring telt mee en maakt het een volgende nog gemakkelijker. Zet je de vouwwagen samen op, dan ontstaat op basis van elkaars specifieke handigheid al snel een bepaalde rolverdeling en gaat het opzetten nog sneller. Bekijk eventueel ook tijdens het opzetten het filmpje voor instructies.  
makkelijk opzetten van een vouwwagen. wat is de opzettijd?

Een belangrijke opzettip geldt vóórdat het eigenlijke opzetten begint: het bepalen van de beste positie op de beschikbare grondruimte, ook in combinatie met een plekje voor de auto (als dat mag). Is er wat meer ruimte rondom de tent mogelijk of wordt het rondom de vouwwagentent passen en meten? En ook telt hoe de voorbereiding is geweest bij het vooraf op de vouwwagen opstapelen van alle andere kampeerbenodigdheden. Zit alles keurig in kratjes of is het opladen op de vouwwagen met alle benodigde kampeerspullen anderszins gebeurd? 
Iedere kampeerder heeft zijn en haar eigen opzettactiek en gewoonten, waarvan soms andere kampeerders ‘op afstand’ vanuit hun kampeerstoel volop kunnen genieten. 

Hoe snel zet je een vouwwagen op? Wat is de gemiddelde opzettijd

Als eerder gemeld verschilt per kampeerder de gemiddeld opzettijd. Voor de diverse type vouwwagens hebben we een gemiddelde richttijd bepaald voor het opzetten, ook als je het wt rustiger aan wilt doen (vakantietempo):
•    Smitveld Patist/Ruebist in 8 minuten. Vakantie tempo 20 minuten.
•    Smitveld Violist in 12 minuten. Vakantie tempo 25 minuten. 
•    Smitveld Tourist in 14 minuten. Vakantie tempo 35 minuten.
•    Smitveld Lodgist in 14 minuten. Vakantie tempo 35 minuten.

Bij welk type vouwwagen dan ook, we hebben het opzetgemak ervan op de hoogste plaats staan. De kampeerlocatie, het teamwerk, de ervaring en de mate van ‘eigen haast’ (het vakantietempo) bepalen vervolgens de uiteindelijke opzettijd.

AIs de vouwwagen eenmaal is opgezet, dan wensen we je vooral veel plezier van het unieke Smitveld kampeer- en vakantiegevoel ermee. Geen haast. Geen druk. Geen gedoe. Gewoon lekker beleven waarvoor onze vouwwagens zijn ontwikkeld: jou de beste vorm van vakantie bieden.  

Makkelijk opzetten van een Smitveld door klant