Over ons

De jaren negentig van de vorige eeuw
In deze periode ligt de oorsprong van Smitveld Vouwwagens. Een levensverhaal: het gezin van Theo en José is compleet met twee prachtige zonen, ze houden van kampeervakanties, logisch, van jongs af aan als het ware met de paplepel enz.

Theo en José hebben een geweldig mooie De Waard tent gekocht, de Rolls Royce onder de tenten, sterk, stoer, duurzaam, kortom alles wat een goede tent moet hebben. Tot zover de reclame, want de tent is zo zwaar en zo groot dat Theo al snel denkt “dat moet toch anders kunnen”.
 
over ons
Het roer om
Het roer om :
Die grote tent gaat al in een bagagewagentje, dat kan bijna niet anders, dus waarom dan niet meteen diezelfde tent op een behoorlijke wagen vastzetten? Zo is het sjouwen met je tent voorbij, je zet hem veel makkelijker op en er is nog meer ruimte voor al je vakantiespullen.

Zo gezegd , zo gedaan, is wat kort door de bocht, maar zo is het wel gegaan. Theo ontwerpt, berekent en tekent en komt op een punt van het roer om , hij besluit zijn baan op te zeggen en voor Smitveld te gaan.

Het begint allemaal vanuit huis met een schaalmodel van koperbuis in de tuin, een rol ongebleekte katoen van de markt en de naaimachine van José. De garage wordt compleet als naaiatelier ingericht en het laswerk voor de buizen samen met een goede vriend in diens werkplaats gemaakt.