Over ons

De jaren negentig van de vorige eeuw
In deze periode ligt de oorsprong van Smitveld Vouwwagens. Een levensverhaal: het gezin van Theo en José is compleet met twee prachtige zonen, ze houden van kampeervakanties, logisch, van jongs af aan als het ware met de paplepel enz.

Theo en José hebben een geweldig mooie De Waard tent gekocht, de Rolls Royce onder de tenten, sterk, stoer, duurzaam, kortom alles wat een goede tent moet hebben. Tot zover de reclame, want de tent is zo zwaar en zo groot dat Theo al snel denkt “dat moet toch anders kunnen”.
 
over ons
Het roer om

Het roer om :


Die grote tent gaat al in een bagagewagentje, dat kan bijna niet anders, dus waarom dan niet meteen diezelfde tent op een behoorlijke wagen vastzetten? Zo is het sjouwen met je tent voorbij, je zet hem veel makkelijker op en er is nog meer ruimte voor alle vakantiespullen.

Zo gezegd, zo gedaan, is wat kort door de bocht, maar zo is het wel gegaan. Theo ontwerpt, berekent en tekent en komt op een punt van het roer om, hij besluit zijn baan op te zeggen en voor Smitveld Vouwwagens te gaan.

Het begint allemaal vanuit huis met een schaalmodel van koperbuis in de tuin, een rol ongebleekte katoen van de markt en de naaimachine van José. De garage wordt compleet als naaiatelier ingericht en het laswerk voor de buizen samen met een goede vriend in diens werkplaats gemaakt. Zo komen de eerste concept modellen in de zomer van 1993 in de achtertuin tot realisatie.

De eerste schaalmodellen zijn primitief en gemaakt van spullen die toevallig nog in de schuur liggen. Al snel wordt de schuur getransformeerd tot een heuse werkplaats en atelier. De naaimachine was José al een tijdje kwijt…In het voorjaar van 1995 is de schuur dan echt te klein en verhuist het vouwwagen bedrijfje naar een grotere schuur. En de eerste modellen worden geintrodiceert. Al snel is de volgende verhuizing naar een voormalig (droog en warm) schoolgebouw. Hier wordt de Beauvist een succes model en de verkopen zijn geweldig.

Al snel groeit het jonge bedrijf ook uit dit gebouw. En even verderop staat een veel groter bedrijfspand te koop. Naast de vouwwagens komt er een afdeling met kampeeraccessoires. Dit groeit en profiteert van de goede economie eind jaren 90. Kamperen is in, en vele nieuwe ontwikkelingen laten de markt groeien.
Ook dit jasje is wat krap en begin 2004 verhuist de buurman en wordt dat pand erbij genomen. Smitveld groeit uit tot de kampeerwinkel van de regio. De winkel groeit met nieuwe producten; meer tenten, kleding en wandelschoenen worden toegevoegd aan het assortiment.
Smitveld vouwwagens in Heemskerk 2012-2020

In 2006 wordt een kavel gekocht in Heemskerk. Hierop gebouwd: 4.000 m2 kampeer- en outdoor beleving! Meer ruimte voor kleding en schoenen. Maar ook de hard groeiende vouwwagen afdeling krijgt meer ruimte. De oude klanten weten de winkel al snel weer te vinden en de nieuwe wintersport afdeling is ook een groot succes! Smitveld groeit hard en laat vele klanten genieten van fijne vakanties.

Terug naar de basis.
Inmiddels hebben we het pand in Heemskerk verkocht en gaat we weer terug naar de basis; Vouwwagens. In 2020 zullen wij vanaf onze nieuwe lokatie blijven doen waar we goed in zijn en waar we nog altijd ontzettend veel werkplezier aan beleven: het ontwerpen en verkopen van prachtige vouwwagens met een breed assortiment aan accessoires.
vouwwagenspecialist heiloo Smitveld tenttrailers

Ons doel; veel gezinnen laten genieten van een prachtige vakantie met een Smitveld Vouwwagen.
 
Onze vouwwagens worden door steeds meer mensen gevonden. De komende weken zijn er meerdere influencers op stap met een van onze vouwwagens.