P - Parkeerplaats

In Nederland valt het parkeren van een vouwwagen op de openbare weg, net als van een aanhangwagen of caravan onder de Algemene Plaatselijke Verordening (APV, artikel 5,6) van de betreffende gemeente. Er is dus geen landelijke wetgeving die exact bepaalt hoe lang een vouwwagen, camper of caravan geparkeerd mag blijven staan. Het verschilt per gemeente. Veel gemeenten hanteren een maximale parkeerduur van drie dagen.
Als je langer dan de toegestane tijd parkeert, kunnen er consequenties zijn. Het niet naleven van de APV kan leiden tot een boete. Bovendien kan de gemeente besluiten om je vouwwagen te verwijderen als deze te lang op de openbare weg staat. De kosten voor het wegslepen en de stalling worden dan op de eigenaar verhaald.
Het is daarom aan te raden om altijd de lokale APV te raadplegen voordat je een vouwwagen op de openbare weg parkeert. Dit voorkomt eventuele boetes en overlast voor de buurt. Als je jouw vouwwagen voor een langere periode wilt parkeren, overweeg dan om een geschikte stalling te zoeken.
 
Terug


Heeft u een vraag over een Smitveld vouwwagen?

Stel de vraag via het onderstaande contact formulier of bel ons.