P - Pop-up vouwwagen

Een pop-up vouwwagen is een Amerikaans fenomeen. Daar zijn ze massaal aanwezig. Folding trailers worden ze er ook wel genoemd. Pop-up vouwwagens worden veelal dus uit Amerika geïmporteerd naar Europa. 

De belangrijkste eigenschap van een pop-up vouwwagen is de korte opzettijd. Hoe korter de opzettijd, des te meer vakantie, lijkt het credo  daarbij te zijn en dat is natuurlijk een waarheid als een koe. Bij een pop-up vouwwagen lijkt men de instelling dat elke minuut telt zeer serieus te nemen, want daar mogen veel andere 'kampeerfactoren' voor wijken, zoals een aantrekkelijke vormgeving en gemakken als leefruimte, een moderne keuken en speciale voorzieningen voor de kinderen.  Deze lijken bij een pop-up vouwwagen van minder belang te zijn. De wagen mag aan alle kanten uitsteken of hangen, zolang het opzetten en inklappen ervan maar snel gaat. En ook daarvoor zijn er genoeg liefhebbers, want er zijn pop-up vouwwagens in allerlei opzetsoorten, uitklapsystemen en maten en ze zijn zelfs via de website alibaba.com te koop, waarbij wel de aanprijzing ‘hoge kwaliteit’ met een klein korreltje zout mag worden genomen.

Vanwege de zichtbaar eenvoudige 1-2-3- opzetsystemen heeft de uitstraling van een pop-up vouwwagen vaak een bepaalde aanstekelijke simplicity-charme en is zij een goed bewijs dat ook  kamperen met een supereenvoudige uitvouwwagen gewoon leuk is en in elk geval sympathiek oogt. 
Toch verlangt de moderne Europese kampeerder veelal ook naar wat meer kampeer- en slaapcomfort met bijvoorbeeld een goed bed en een fraai, ruim ontwerp. Voor het onderhoud van de vouwwagen vertrouwt de Europese kampeerder daarbij het liefst op de service van een Europese, zelfs lokale leverancier.  Innovatieve caravans combineren de voordelen van de vouwwagen, pop-up camper en caravan steeds vaker, zoals Aerocabin.

Wilt u meer weten over pop-up vouwwagens bekijk dan ook eens popupclub.nl/ Dit is een enthousiaste club van pop-up vouwwagen fans, inclusief evenementen en honderden foto’s van de meest gangbare modellen.
 
Terug


Heeft u een vraag over een Smitveld vouwwagen?

Stel de vraag via het onderstaande contact formulier of bel ons.