R - Reservewiel

Een reservewiel kan met een ophangbeugel eenvoudig onder de wagenbak weggewerkt worden. Mocht er echter pech onderweg zijn dan moet deze liggend op de grond onder het chassis te worden losgeschroefd. Dat is een weinig charmante houding en zeker niet aangenaam als het ook nog eens regent (pech komt nooit alleen, zeggen ze wel eens). 
Daarom zijn er stoere beugels waarmee het reservewiel op de dissel geplaatst kan worden, voor het gewenste stoere Jeep-effect zullen we maar zeggen. Dit neemt zo wel wat ruimte in beslag, maar in elk geval is het reservewiel zo wel ‘pakklaar’ bij een onverhoopt lekke band.
Het leveren van een wiel met beugel is bij veel vouwwagens een extra accessoire. Bij Smitveld is het reservewiel en ophaning standaard. Het is van invloed op het gewicht van de vouwwagen, ook met betrekking tot het evenwicht. Vraag uw vouwwagenspecialist om raad (of om een anti-lek spuitbusje :- )). 

Tip: Check hoe dan ook voorafgaand aan elk gebruik van de vouwwagen altijd de status van de huidige banden en de bandenspanning! De juiste bandenspanning vind je in het instructieboekje of op de website bij de technische gegevens van de vouwwagen. 
 
Terug

Gerelateerde onderwerpen


Heeft u een vraag over een Smitveld vouwwagen?

Stel de vraag via het onderstaande contact formulier of bel ons.