R - Ruimtestokken, een innovatie van Smitveld Vouwwagens

De ruimtestokken van Smitveld zijn weer zo’n uitvinding, die je alleen kunt bedenken als je echt een ervaren kampeerder bent. Ruimtestokken geven, het woord zegt het al, meer ruimte. Dit soort stokken zien er supersimpel uit, maar verzin het maar eens. Maarten van Smitveld Vouwwagens doet dat. 
Elke tent heeft stokken nodig voor de ondersteuning van het tentdoek. Eigenlijk zijn tentstokken het skelet van de tent. Tentstokken zijn er in veel soorten, maten en gewichten. Sommige tentstokken zijn opvouwbaar en anderen uitschuifbaar of bestaan uit diverse delen. Er zijn lange, korte, zware, lichte, dikke, dunne en gekleurde tentstokken. Meestal worden tentstokken gebruikt om de tent op te zetten maar je kan met losse tentstokken, als er geen boom staat, ook een waslijntje spannen of een netje om te badmintonnen.  

Zoals gezegd, stokken zijn onmisbaar voor de tentconstructie en ook voor een luifel zijn tentstokken nodig. Maar tentstokken kunnen ook letterlijk in de weg staan, zeker als het gaat om de stokken precies in de inloop van de luifel of in het midden bij een nok-tent of pyramide tent. Dit is best hinderlijk en een goede reden voor Smitveld om ‘ruimtestokken’ te ontwikkelen.
Deze ruimtestokken staan niet onder, maar langs de buitenkant van de luifel of de voortent. De licht gebogen ruimtestokken vervangen de rechte, conventionele luifelstokken, waardoor er onder de luifel een zee van ruimte ontstaat. Daardoor is er meer ruimte voor de keuken én om gezellig wél met iedereen onder de basisluifel te zitten, bij regen of volle zon. 
Voor deze nieuwe ruimtestokken is het ontwerp van de voorkant van de tent licht gewijzigd, maar de ‘ruimtestokken’ zijn ook middels een kleine aanpassing op de ‘oude’ vouwwagen modellen van Smitveld Vouwwagens te gebruiken.
 
Terug

Gerelateerde onderwerpen


Heeft u een vraag over een Smitveld vouwwagen?

Stel de vraag via het onderstaande contact formulier of bel ons.