T - Tenttapijt

Je ziet het steeds vaker; tenttapijt in de voortent en/of onder de luifel. Heb je eenmaal besloten dat je ook een tenttapijt wilt aanschaffen dan kom je als snel terecht in de wondere wereld van de tenttapijten.

Tenttapijt is verkrijgbaar in verschillende kleuren en verschillende materialen.
Zo kun je onderscheid maken tussen het materiaal waar het tenttapijt van gemaakt is, hoe slijtvast het is en of het makkelijk, dus zonder te rafelen, op maat te knippen is. Daarbij heb je tenttapijt van brandvertragend- en schimmelbestendig materiaal. Het soort materiaal heeft invloed op de stugheid en daarmee ook op het loopcomfort.

Verder heb je ‘open’ en ‘gesloten’ tenttapijt. Open tenttapijt is voorzien van kleine gaatjes waardoor zand en stof gemakkelijk door het tapijt vallen en het oppervlak altijd schoon en zacht aanvoelt. Gesloten tenttapijt is makkelijker te vegen omdat het zand en het stof erop blijven liggen. Wat prettiger is, is afhankelijk van ieders persoonlijke voorkeur.

Daarbij kan het tapijt ook nog eens dubbel gevlochten zijn. Uiteraard is dit sterker en meer slijtvast maar het tapijt neemt dan opgevouwen wel meer ruimte in.

Tenttapijt is daarnaast geluiddempend en voorkomt uitglijden mocht het grondzeil nat zijn.  Je kan het tapijt gewoon in de tent of voortent leggen maar wil je voorkomen dat iemand erover zou kunnen struikelen dan is het aan te bevelen om het tenttapijt te voorzien van speciale zeilclips of zogenaamde haringlussen. Hiermee kan je het tenttapijt goed vastleggen en ook goed straktrekken. Dit oogt niet alleen mooier maar is ook veiliger.

Tenttapijt wordt gelegd op het grondzeil. Dankzij het grondzeil blijven alle spullen droog en dankzij het tentkleed voelt de grond comfortabel aan.
 
Terug

Gerelateerde onderwerpen


Heeft u een vraag over een Smitveld vouwwagen?

Stel de vraag via het onderstaande contact formulier of bel ons.