Vouwwagen kopen bij Smitveld

Vouwwagen kopen

Kamperen met een vouwwagen roept bij veel mensen een nostalgisch beeld op. Dat komt door de goede herinneringen aan de fijne vakanties van vroeger. Het is dus niet vreemd dat de vouwwagen weer helemaal hip is en herontdekt wordt door jonge gezinnen en de actieve 50 plusser. Maar dan wel luxer en makkelijker dan de oude vouwwagens. De nieuwe vouwwagens zijn dan ook het perfecte ideale compromis tussen de tent en caravan.

Makkelijk en flexibel

De Vouwwagens van Smitveld zijn veel comfortabeler en luxer dan de vouwwagens van vroeger. Zo heeft de Smitveld vouwwagen maar enkele losse stokken en niet zoals de “bouwwagens” van Alpenkreuzer. Dat maakt het opzetten een echt een stuk makkelijker. Maar ook het inritsbaar kuipgrondzeil en de fijne vouwwagen keuken maken de vouwwagens super comfortabel.

De voordelen van een vouwwagen

De vouwwagen heeft veel voordelen. Daarom zetten wij er een paar op een rij:

  • Makkelijk rijden met de auto. Je heb geen extra rijbewijs nodig. Het standaard B rijbewijs is genoeg. Het maximaal belastbaar gewicht van een vouwwagen komt niet boven de 750kg.
  • De vouwwagen kan elke auto met een trekhaak. Dus ook de kleine Volkswagen Polo, Opel Corsa of zelfs een Fiat 500. Ook veel elektrische auto’s mogen een vouwwagen trekken. Terwijl een caravan een zware auto verijst.
  • Het echte kampeergevoel van een tent heb je wel in een vouwwagen maar niet in een caravan of camper
  • Een vouwwagen past prima achter een auto. Je heb daarom geen caravanspiegels nodig

Vouwwagen aanschaffen

Als je het plan heb om een vouwwagen aan te schaffen, dan is een beetje hulp welkom. Met deze checklist maak je makkelijk de keuze wat jouw beste vouwwagen is.

vouwwagen achter auto

Hoe kampeer je?

Zo veel kampeerders zoveel verschillende vakanties. En dat heeft invloed op welke vouwwagen de beste keuze is voor jou. De vouwwagens van Smitveld zijn snel opzetbare vouwwagens maar kunnen ook prima 3 weken op dezelfde camping staan. Ook het degelijk Ten Cate tentdoek is geschikt voor gebruik in alle climaatzones van Europa. En het stormtent ontwerp maakt ook de stevige Noord Wester wind op de Waddeneilanden geen uitdaging. Met de Smitveld vouwwagen heb je dus alle opties en ben je zeer flexibel in de vakantie keuzes.

Hoeveel slaapplekken heb je nodig?

Ga je op vakantie met z’n tweetjes of mogen de kinderen ook mee? En hoe oud zijn de kinderen? Voor een comfortabele kampeer vakantie moet het formaat van de vouwwagen goed afgestemd zijn op jouw familie. Smitveld maakt vouwwagens voor diverse gezins afmetingen. Zo kan je kiezen voor een twee persoons vouwwagen, een vouwwagen voor vier personen, een vijf persoons tenttrailer of zelfs een vouwwagen voor een familie van zes personen.

Vouwwagen met luifel kampeervakanties

Tweepersoons vouwwagen kopen

In de laatste jaren is de vraag naar een tweepersoons vouwwagen enorm gegroeid. De kampeerder wil mobiel zijn en overal kunnen kamperen. Maar wel in een luxe tent met een heel lekker bed. De tweepersoons vouwwagen van Smitveld is makkelijk op te zetten en beschikbaar in diverse maten.

Tweepersoons vouwwagen twee personen vierpersoons vouwwagen vier persoons vijfpersoons vouwwagen vijf personen
Patist
Twee persoons vouwwagen 
Ruebist 
Vanaf twee personen tot vijf personen
Violist
Vanaf twee personen tot vijf personen
Ontdek meer Ontdek meer Ontdek meer

       

Vierpersoons vouwwagens

Voor gezinnen heeft Smitveld ook een passende vouwwagen. De Ruebist en Violist zijn in basis een tweepersoons en vierspersoons vouwwagen maar kunnen uitbreiden tot een vijfpersoons vouwwagen. En ook dan zijn de Ruebist en Violist erg comfortabel en makkelijk in gebruik. De Lodgist verdient extra aandacht. Deze ruime vouwwagen bied ruimte tot wel zes personen. En heeft een hele fijne voortent voor de hele familie.

vier persoons vouwwagen vierpersonen vouwwagen zes personen vouwwagen zespersoons vouwwagen vierpersoons vouwwagen vier persoons vijfpersoons vouwwagen vijf personen
Lodgist
Vier tot zes persoons vouwwagen 
Ruebist 
Vanaf twee personen tot vijf personen
Violist
Vanaf twee personen tot vijf personen
Ontdek meer Ontdek meer Ontdek meer

Tenttrailer of vouwwagen

Een tenttrailer of vouwwagen zijn eigenlijk het zelfde. Alleen de één is wat stoerder dan de andere. De stoere tenttrailer lijkt veel meer op een tent zoals een De Waard of ESVO. Maar zet wel veel makkelijker op.

Smitveld de vouwwagenspecialist in Heiloo

Smitveld vouwwagens en tenttrailers showroom in Heiloo

Is jouw interesse gewekt? Bezoek dan vooral onze showroom in Heiloo. Daar kan je de vouwwagens ervaren en alle vragen stellen. De vouwwagenspecialisten staan klaar om jou te helpen de beste keuze te maken. Heiloo ligt in Noord-Holland tussen Heerhugowaard, Alkmaar, Haarlem en Amsterdam. En zijn goed bereikbaar vanaf de A9.

Heb je van tevoren nog vragen of wil je meer informatie? We beantwoorden ze graag. Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 0251-670173 of door het contactformulier in te vullen.

Vouwwagen kopen in Noord-Holland