T - Tenttrailer

Voor velen is een tenttrailer hetzelfde als een vouwwagen. Maar volgens de exacte definities is er wel degelijk een verschil tussen een vouwwagen en een tenttrailer. 

Officieel is een vouwwagen een mengvorm tussen een caravan en een tent. De vouwwagen is een tent die vanuit een aanhangwagen wordt uitgevouwen en over een handig opklapbaarframe wordt gespannen. De wanden van de vouwwagen zijn van tentdoek. De tent en de aanhanger zijn één geheel. Met andere woorden; bij een vouwwagen is de tent gefixeerd op de aanhangwagen en niet eenvoudig te verwijderen. De vouwwagen kent daarnaast slimme oplossingen in de aanhanger voor een keukenstel en opslagruimtes. Gebruik je de vouwwagen niet dan gaat het geheel, dus ook de aanhangwagen, in de opslag.  

En daar zit het verschil met de tenttrailer. Van de tenttrailer kan de uitvouwbare tent worden gedemonteerd van de aanhangwagen. Gebruik je de tenttrailer niet dan gaat de demontabele tent in de opslag en is de standaardtrailer beschikbaar als aanhangwagen voor vervoer van allerlei andere materialen. 

Zowel voor de tenttrailer als voor de vouwwagen geldt dat slapen meestal gebeurt op de uitklapbare delen van de wagenbak. Dit betekent dat je niet op de grond maar boven de grond slaapt, en je niet op een luchtbed maar op een comfortabel matras slaapt. Beide bieden dus meer slaapcomfort dan een tent. 

Iets heel anders is weer de klapcaravan, dit is een vouwwagen met harde wanden en een hard dak. Uitgeklapt lijkt het op een wat hoekige caravan. Ingeklapt lijkt de klapcaravan op een grote vouwwagen. Tijdens het rijden geeft de klapcaravan, net als de vouwwagen en de tenttrailer, aanmerkelijk minder rijweerstand dan een caravan. 

Vandaag de dag zien we dat de benaming tenttrailer en vouwwagen door elkaar heen gebruikt worden. Voor meer informatie over tenttrailers klik je door naar: 
https://www.smitveld-vouwwagens.nl/tenttrailers/

 
Terug

Gerelateerde onderwerpen


Heeft u een vraag over een Smitveld vouwwagen?

Stel de vraag via het onderstaande contact formulier of bel ons.