Onderzoek: Vouwwagens populair bij elektrische auto vakantiegangers

Uit onderzoek blijkt: Vouwwagens erg populair onder vakantiegangers met een elektrische auto

Op basis van vragen van onze klanten wisten we al dat er steeds meer mensen met de elektrische auto en de vouwwagen op vakantie willen. Nu blijkt dankzij het onderzoek van Elektrische Autovakanties ook uit de cijfers dat al 3,5% van de elektrische autorijders met een vouwwagen op vakantie gaat in 2023. De Smitveld vouwwagens zijn ideaal voor EV-rijders doordat ze lichtgewicht zijn en gemakkelijk op te zetten en juist het lichte gewicht is ideaal voor bezitters van een elektrische auto. Laten we eens verder kijken naar de onderzoeksresultaten om te zien hoe de Nederlandse EV-rijder op vakantie gaat dit jaar.

Met de electrische auto op vakantie

Frankrijk is het populairste vakantieland voor EV-rijders

Frankrijk staat het hoogst op de wensenlijst als vakantieland, gevolgd door Italië en Duitsland. Zwitserland, Denemarken, Noorwegen en Zweden staan een stuk lager op de interesselijst voor vakantielanden, maar scoren op een ander gebied wel het beste. Wanneer het gaat om de laadervaringen in vakantielanden, scoren Zwitserland en de Scandinavische landen namelijk veruit het hoogst, wat goed te verklaren is door de hoge laadpaaldekking in deze landen.

In Frankrijk is hard gewerkt aan aanpassingen, met vooral veel snelladers van grote laadexploitanten. Toch staat Frankrijk niet in de top 10 landen met de beste laadervaring, al scoort het wél een voldoende. Gezien de ontwikkelingen op het gebied van de Franse laadinfrastructuur, is de verwachting dat de Fransen volgend jaar hoger in de lijst staan wanneer het gaat om de laadervaringen tijdens de vakantie.

Laden bij Fastned met een vouwwagen en electrische auto

Negatieve laadervaringen komen vooral voor door:

  • Niet-werkende laadpalen (meer dan een kwart).
  • Te weinig laadpalen aanwezig (ruim 20%).
  • Laadpaalplakkers (meer dan 10%).
  • Geen mogelijkheid om te betalen met een betaalkaart bij een snellader of laadpaal (10,5%).
  • De afsluiter van de top 5 irritaties tijdens het laden tijdens de vakantie: hoge laadkosten.

Camping of glamping met laadpaal erg populair

Het grootste gedeelte van de elektrische autorijders kiest ervoor om alleen met de elektrische auto op vakantie te gaan. Ruim 81% van de EV-rijders gaat in 2023 met de elektrische auto op vakantie. Opvallend is ook dat steeds meer elektrische autorijders met een vouwwagen op vakantie gaan. Eenmaal op vakantie kiest 12,6% van de EV-rijders voor een camping en 3,5% voor een glamping. Waarbij de aanwezigheid van een laadpaal op de camping voor 95% van de deelnemers aan het onderzoek belangrijk is.

Camping met laadpaal populairder

Populariteit vouwwagen niet verrassend

Dat steeds meer mensen met een elektrische auto op vakantie gaat met een vouwwagen is niet verrassend. De tenttrailer is namelijk populairder dan ooit onder de eigenaren van een elektrische auto die op vakantie willen. Binnen een aantal minuten is je slaapplek voor de nacht opgezet en met hetzelfde gemak vouw je alles weer in elkaar om door te trekken naar de volgende plek. We verwachten dat het percentage voor de vouwwagen en tenttrailer daarmee volgend jaar nóg hoger zal zijn.

Populaire electrische auto voor de vouwwagen

Populaire electrische auto's bij vouwwagens

Overweeg je de aanschaf van een vouwwagen voor je volgende vakantie met je elektrische auto? Neem contact op en we geven je graag aanvullende tips of bekijk het aanbod van onze vouwwagens op de website