Van Cabanon Malawi naar een nieuwe Smitveld Violist

Van Cabanon Malawi naar een nieuwe Smitveld Violist

Familie De Vries heeft afgelopen zomer een nieuwe Smitveld vouwwagen gekocht. Dit was hun volgende stap op de kampeerladder. We maakten een verslag waarom ze de keuze hebben gemaakt om hun Cabanon Malawi te verkopen en een nieuwe Smitveld vouwwagen Violist te kopen.

Een echte kampeerfamilie

Manon begint meteen met een uitgebreid verhaal over hun kampeervakanties vroeger met haar ouders. "Ja ik ben echt opgegroeid op de camping. Mijn ouders gingen vroeger met ons al vaak op vakantie. In het voorjaar was dat best koud maar wel erg leuk. De zomervakanties in het zonnige Frankrijk waren echt om te genieten. Met z’n allen in de grote De Waard tent die mijn ouders hadden, een De Waard Albatros! Super leuke tijd. Dat was voor mij echt een reden om met Mathijs ook te gaan kamperen.

Mathijs haakt daar meteen op in. "Mijn ouders zijn ook echte kampeerders. De laatste jaren hebben ze een camper. Je weet wel zo een in een Volkswagen busje. Voor mij echt te klein. Van hun hebben wij onze eerste tent gekregen. Een kleine Zilverstern van De Waard tenten. Snel en goed op te zetten maar wel een beetje klein. Met ons twee was dat geen probleem.

Na de kleine tent kwam er al snel een groter model. "Een tunnel tent. Leuke tijd mee gehad maar helemaal niet handig. Er zat geen vast kuipgrondzeil in. En vanaf toen met 2 kleine kinderen in Nederland op vakantie. Je weet meteen wat je mist. Met regen en wind was het echt afzien. Dat was een vakantie die we eerder afbraken.

Een Cabanon vouwwagen tweedehands

Via via kwam Mathijs een tweedehands vouwwagen op het spoor. Een jong gebruikte Cabanon Malawi met alles er op en er aan. "Super leuk. Een vouwwagen. Luifel aan de voortent. Slaapcabine voor de kinderen en een groot bed voor ons. Toch was dit niet helemaal wat we zochten. Met de vouwwagen van Cabanon waren we wel tot 2 uur bezig met opzetten.

van Cabanon Malawi vouwwagen naar een Smitveld Violist

In het derde jaar dat we de Cabanon Malawi hadden liepen we een rondje op de camping. Eens kijken wat er nog meer voor vouwwagens te koop zijn. Dan kom je van alles tegen van Combi-Camp, Campooz en Holtkamper. Prachtige vouwwagens maar niet het echte tent gevoel dat we zochten.

Liefde op het eerste zicht, met een vouwwagen

De volgende dag kwam een nieuwe familie naast ons staan, met een vouwwagen. En wij waren meteen verkocht. In 20 minuten stonden ze helemaal opgezet en geïnstalleerd." "Wauw, wat een prachtige tent", zegt Mathijs. "Manon ging net weg toen ze aankwamen en maar was nog niet terug toen ze opgezet waren.

Een nieuwe vouwwagen kopen

Direct na de vakantie zijn we zelf naar de showroom gegaan en hebben toen een prachtige Violist van Smitveld gekocht. De Cabanon vouwwagen was snel verkocht op marktplaats. Afgelopen zomer zijn we met onze Smitveld vouwwagen voor het eerst op vakantie geweest in Frankrijk. Wat een topvakantie. Met de kinderen hebben we meerdere campings aangedaan. Het opzetten gaat steeds makkelijker en ook wij zetten de vouwwagen in 20 minuten op.

Cabanon Malawi naar Smitveld Violist

Waar we echt blij mee zijn is het kuipgrondzeil. De eerste week hebben we een heftige regenbui op ons dak gehad. De hele camping stond blank. En alle buren moesten dweilen. Bij ons was alles droog gebleven. Een echte aanrader voor ons. Wij gaan hier nog jaren plezier van hebben!