Van een Campooz vouwwagen naar een Smitveld Ruebist

Campooz vouwwagens tot Smitveld Ruebisten

Marjan en Peter kocht een na jaren niet te kamperen weer een vouwwagen om net als vroeger weer heerlijk te genieten in de natuur. Al snel vonden ze diverse modellen die goed bij hun kunnen passen. Het stel had een paar eisen aan de vouwwagen. Makkelijk opzetten, lengte bed, kuipgrondzeil en een compacte wagen.

 

Campooz Sleepy Joe ingeruild voor Smitveld Ruebist

 

Met de wensen en eisen op een lijstje zijn Marjan en Peter opzoek gegaan naar een geschikte vouwwagen. Na een bezoek aan meerdere vouwwagen specialisten waren ze er snel uit. Een kort lijstje werd gevormd. De keuze was tussen een Cabanon Malawi 2.0 Royale, Campooz Sleepy Joe of Holtkamper Nano. De drie werden vergeleken en al snel viel er een model af.

De Cabanon Malawi 2.0 Royale voldeed niet aan de verwachting. Het opzetten is toch wat lastig en het matras te dun ondanks de heerlijke Froli’s onder het matras. De Holtkamper Nano was de 2e die bezocht werd. In de vouwwagen showroom in Utrecht werden ze hartelijk ontvangen. De vouwwagen goed bekeken en ervaren. Toch was de Holtkamper niet de vouwwagen voor hun. De vaste vloer vonden ze een nadeel. Wel heeft de Holtkamper Nano een lekker bed; zegt Marjan.

Smitveld Ruebist vouwwagen gekozen na ervaringen met Campooz Sleepy Joe

Van Campooz naar Smitveld: Ervaringen met de Campooz Sleepy Joe

Op naar de laatste vouwwagenspecialist om daar een Campooz Sleepy Joe te bekijken. Peter was er helemaal weg van. Een dik matras, ruime luifel en stoere aanhanger! Marjan vond ook dat de Campooz sterke punten heeft ten opzichte van de Cabanon en Holtkamper. Bijkomend voordeel is dat de Sleepy Joe een stuk lager geprijsd is dan de alternatieven. Zo gezegd vouwwagen aangehaakt en klaar voor de vakantie!

Al op de eerste keer proef opzetten valt de Campooz een beetje tegen. Het opzetten gaat toch wat stroef. Maar dat is toch normaal met een nieuwe tent of vouwwagen. Hun opzet skills zijn ook al een paar jaar niet gebruikt. De Campooz vouwwagen ziet er verder top uit. Na het inklappen staat over een paar weken de grote vakantie al voor de deur.

Na een heerlijke rit naar Frankrijk komen Marjan en Peter aan op de camping. Een prachtige kampeerplek uitgezocht om daar hun nieuwe tenttrailer op te kunnen bouwen. Na bijna een uur komen er nieuwe buren aan. Ook die hebben een nieuwe vouwwagen mee! Leuk, kunnen we meteen onze ervaringen uitwisselen zegt Marjan. Na dat Marjan en Peter klaar zijn met het opbouwen van de Campooz kijken ze naar de buren. Ook die zijn net klaar met de nieuwe vouwwagen… Maar daar staat een prachtige tent!

De nieuwe buren vertellen dat dit hun eerste keer opzetten is van deze Smitveld Ruebist. Met 30 minuten waren ze volledig klaar. Heel fijn zegt de buurman. Marjan is wel jaloers ze waren wel 1,5 uur bezig met de Campooz. Maakt niet uit. Tafeltje stoelen en een heerlijke borrel gaan er verdient in.

Smitveld Ruebist

De rest van de vakantie verloopt prima. Heerlijk genoten van het mooie weer en heerlijke avonden. Toch is de Campooz niet wat ze er van verwacht hadden. Het beloofde opzet gemak was er niet maar ook de algehele kwaliteit viel tegen. Op de weg terug naar Nederland wordt er besloten de Sleepy Joe in te ruilen voor de Smitveld Ruebist. Die past toch beter bij ze.