Van Karsten tent naar makkelijke vouwwagen

Van Karsten tent naar makkelijke vouwwagen

Wat voor kampeer tent koopje als je wel het echte kampeergevoel wil hebben maar ook rugklachten heb? Marijke en Robbin zijn echte kampeerders zoals het zelf noemen. Al jaren gaan ze samen op kampeervakanties met de tent. Maar door de rugklachten is er nu de behoefte voor een goed bed op vakantie.

Al jaren gaan Marijke en Robbin samen op vakantie. Met de kinderen sliepen ze samen in een Karsten oppomp tent. Heel gezellig was dat. Uit het atelier in Zwaag hebben ze meerdere tenten gekocht. De eerste kwam al dertig jaar geleden rekent Robbin uit. Die tent is later verkocht en ingeruild voor een twee persoons tent met stahoogte. Die Karsten tent had een heerlijke luifel. “Daar zitten we graag onder” vertelt Marijke.

De eerste kampeertent had die niet en gebruikte ze een losse tarp. Met de tarp heb je veel mogelijkheden maar vergt wel een inspanning. Zeker met een grote waar je goed onder kan zitten.

Karsten tent ingeruild voor een Smitveld vouwwagen

Verslaafd aan de canvas tent

Toen de grote tent te ruim werd voor ons zijn we direct weer naar Karsten Travelstore gereden en hebben daar zonder na te denken direct weer een nieuwe kampeer tent gekocht. Als je verkocht ben aan een canvas tent wil je niet meer anders. Dus wij kochten een Karsten Opera tent. Ze zijn wat zwaar maar onder het tent canvas slaap je wel erg lekker. Toch was het niet heel fijn op het dunne slaapmatje. Ook daar had de Karsten Travelstore een oplossing voor. Echt lekkere slaapmat van Nomad. 10 centimeter dik en lekker breed. Past perfect in de Karsten tent!

Alles was weer fijn tot dat je opslag verliefd wordt op iets anders. Op een kampeervakantie maken wij altijd een wandelingetje over de camping. Je kent dat moment wel. Net na de afwas in de vallende duisternis. En dan tenten kijken. Daar stond op de hoek van een kampeerveldje een prachtige tent. We raken aan de praat met die mensen en krijgen een rondleiding in de kampeer tent. Maar het was helemaal geen tent. Een heuse vouwwagen met een prachtige bed!

Het beste kampeerbed

Ons lijstje met wensen is redelijk specifiek zou je kunnen zeggen. We willen een echte canvas tent, een goede luifel, een voortent met kuipgrondzeil en lekker bed. In deze vouwwagen vonden we dat allemaal.

Na de vakantie zijn we direct naar Boxtel gereden om de Smitveld vouwwagens te bekijken. Daar wisten wij het zeker. Een Smitveld Ruebist met een queensize bed en Froli schotels er onder. En daar hebben wij nog steeds geen spijt van. Na dat de vouwwagen snel geleverd werd zijn we direct op vakantie gegaan. Nu hebben we al bijna 10 weken gekampeerd met de Smitveld tenttrailer. We slapen heerlijk en zitten elke dag onder de luifel van de tent.

Karsten tenten ingeruild voor Smitveld vouwwagen met luifel

Een twee persoons vouwwagen

In de Smitveld Ruebist hebben wij met twee personen alle ruimte. Ook als vrienden langs komen kunnen we gezellig binnen zitten. Onder de luifel kunnen we heerlijk zitten. Echt heel fijn. Wat Robbin ook erg leuk vind is dat de fietsen mee kunnen op de vouwwagen. “Dat was nog wel eens lastig met de Karsten tent en het kleine aanhangertje dat wij hadden” verteld Robbin. “met de Smitveld kunnen de e-bike van Marijke en mijn fiets prima op de dissel staan. En niet meer op het dak van de auto bijvoorbeeld.