V - Ventilatie

Goede ventilatie is essentieel voor een aangenaam leef- en slaapcomfort en voor het behoud van je materialen. Dat geldt voor een woonhuis maar zeker ook voor de tent van een vouwwagen. Ventilatie is een essentiële factor bij een doordacht ontwerp van een tent, vouwwagen of caravan.

Voorkom condens en geuren in de vouwwagen

In een afgesloten tent kan een warmere binnentemperatuur in combinatie met een afgekoelde of vochtige buitentemperatuur condens binnen in de tent veroorzaken, zeker als er meerdere personen aanwezig zijn. Een goede luchtcirculatie voorkomt deze ongewenste situatie, voorkomt muffe geuren en houdt het tentklimaat fris. 
Een goede ventilatieluifel werkt 24/7. Ze zorgt ’s nachts voor aangename verkoeling in de slaapcabine.

In de betere vouwwagens kun je de mate van ventilatie zelf regelen door of de luifel aan de buitenzijde naar wens dicht te ritsen, of om dit gemakkelijk te doen vanuit de slaapcabine. Vanzelfsprekend dient de luifel voorzien te zijn van goede horren om ongewenst ongedierte buiten te houden. En over ongewenst gesproken: een goed ontworpen ventilatieluifel dient ook ‘naar binnenkijkers’ buiten te houden. 

Een goede ventilatieluifel voldoet dus aan factoren als privacy, (reguleerbare) luchtcirculatie, kijkplezier en het weren van ongedierte. De ene ventilatieluifel is zeker de andere niet. Let dus zeker op de ventilatie bij de beoordeling  van jouw aanstaande ‘kampeerwoning’. 

Wil je meer weten over de ventilatieluifels van Smitveld Vouwwagens? Lees dan ook: 
https://www.smitveld-vouwwagens.nl/tunnelluifel/
 
Terug

Gerelateerde onderwerpen


Heeft u een vraag over een Smitveld vouwwagen?

Stel de vraag via het onderstaande contact formulier of bel ons.