Violist

De Smitveld Violist is een opvallend vormgegeven vouwwagen. Deze vouwwagen heeft een verhoging in de zijkanten inclusief zijruiten, dat maakt de Smitveld Violist nog ruimer. De violist biedt veel staruimte. In de ruime voortent kunt u met 6 personen aan tafel zittr en in de slaaptent ligt een heerlijk comfortabel bed. U zet de Violist in zijn geheel jn geheel binnen 10 minuten op, alle buizen van het tentframe zijn al bevestigd aan de tent. Tijdens het afspannen van de tent kan een ander al de tent inrichten. Zo bent u samen zo klaar.

Vanaf

€ 11.790,-

Voor 2 tot 5 personen

Vraag een brochure aan

Voordelen

Met de Violist heb je alles voor een fijne vakantie. Onder de luifel kan je eindeloze zomeravonden op de camping beleven. De sfeervolle tent en het gezellige kaarslicht maken het plaatje af. Echt genieten dus.
Ook als die prachtige dag iets natter is, maakt dat niet uit. De Violist vouwwagen heeft een grote binnenruimte waar iedereen in past en de avond gezellig verder gaat. De voortent heeft een volledig kuipgrondzeil zodat het daar echt comfortabel blijft: Lekker warm en droog! Het kuipgrondzeil is uniek voor vouwwagens. Het kuipgrondzeil houdt beestjes en water buiten de tent. Ook blijft tocht buiten en de warmte (als dat gewenst is) binnen.

Heel veel ruimte in de Violist vouwwagen

Als je op zoek bent naar een grote vouwwagen is de Violist zeker een kanshebber. De tenttrailer heeft een grote voortent, 4 meter breed en bijna 2,5 diep, waar 6 kampeerstoelen en een tafel ruim inpassen.  Door de rechte zijmuren is er ook veel “hoofdruimte” waardoor de Violist heel veel groter aanvoelt dan de Ruebist tenttrailer.
Wat wel erg fijn is, is het opzetgemak dat elke Smitveld vouwwagen heeft. Ook de Violist is snel en makkelijk op te zetten. Dit komt door het slimme opzetsysteem waarbij de belangrijkste stokken vastzitten in de tent.

Het beste bed op de camping

Centraal in de vouwwagen staat het beste bed van de camping. In de riante slaapcabine ligt een heerlijk matras. En optioneel het schotelbed. Op de achterkant van de Smitveld vouwwagen is er ruimte voor de ventilatieluifel. Met de ventilatieluifel lijkt het net alsof je buiten slaapt, maar toch met volledige privacy.
Ook voor de kinderen is er een fijne slaapplek. Er zijn twee plekken direct naast de centrale slaapcabine. Daarbij is de luifeltent een interessante optie.

Bekijk de accessoires

Smitveld Violist

NIEUW:
INTERACTIEVE PRODUCT UITLEG!

Past de Violist bij uw wensen?
Bekijk al onze sterke punten nu op
interactieve wijze!

Benieuwd naar de
prijs van de Violist?

Wij verhuren onze
Violist ook!


Makkelijk opzetten

Het opzetten van de Violist is eenvoudig. Het begint met het neerleggen van het onderzeil en het uitdraaien van de pootjes. Zo staat de Violist stevig. De losse onderdelen liggen voor het oppakken en het grondzeil is eenvoudig met een rits te bevestigen aan de tent. Het voor- en achterportaal zet u snel op. Met enkele stokken erbij staat de tent. Het strak afspannen van de tent gaat met meerdere stevige scheerlijnen die afzonderlijk van elkaar zijn af te stellen. Samen is het zo gedaan.

Ook het uitklappen van het comfortabele bed met lattenbodem en het luxe matras is eenvoudig. Binnen een kwartier staat de vouwwagen met tent strak gespannen en stormvast en kunt u gaan genieten van de vakantie. U hoeft dan nog niet te denken aan het inpakken van de Violist maar wij kunnen alvast verklappen dat ook dat eenvoudig is.

Afmetingen

Voortent 400x233cm
Buitenmaat (van haring tot haring) 850x650cm
Benodigd oppervlakte (ongeveer) 55m2
Maximaal aantal haringen 27

Details

Toelaatbare massa 750kg
Eigen gewicht 380kg
Nuttig laadvermogen 370kg
Bandenmaat 175/70/13 laadvermogen per band 530kg
Bandenspanning
2,5Bar, 250kPA of 36 PSI
Koppelingshoogte 36cm
Wagenbak afmetingen 220 of 240x160cm
Totale wagenlengte 335cm
Plattegrond en afmetingen Smitveld Violist

De Smitveld Violist tenttrailer staat op het AL-KO systeemchassis. Dit is het beste aanhanger onderstel dat bestaat.
De tenttrailer is geremd en heeft een maximaal toelaatbaar gewicht van 750kg. 
Het mooie van dit geremde chassis is dat het zo laag mogelijk is, de as steekt op slimme wijze door het chassis, daardoor heeft dit chassis de beste wegligging en is de opstap naar het bed laag. Een opstapje of een ladder om in bed te komen is gelukkig niet nodig.