Violist

De Smitveld Violist is een opvallend vormgegeven vormgegeven vooral door verhoging in de zijkanten, dat maakt de Smitveld Violist nog ruimer zeker met de zijruiten. Tot aan de muren is er stahoogte. In de ruime voortent kunt u met 6 personen aan tafel. In de slaaptent ligt een heerlijk comfortabel bed. Ook deze grote tent zet u in zijn geheel binnen 10 minuten op, alle buizen van het tentframe zijn al bevestigd aan de tent. Tijdens het afspannen kan een ander de tent inrichten.

Vanaf

€ 9.190,-

Voor 2 tot 5 personen

Vraag een brochure aan

Voordelen

Ruimtelijk

De verhoogde zijkanten, met ramen, geven de Smitveld Violist een verrassend ruimtelijk effect. De extra grote voortent (400x 233cm) met comfortabel Smitveld kuipgrondzeil geeft uw gezin alle ruimte die u wilt hebben. Met z’n zessen comfortabel aan tafel eten, of een spelletje doen is heel goed mogelijk. De ouders slapen in het grote bed op de wagenbak. Tijdens de reis met uw Smitveld Violist kunnen de slaapzakken blijven liggen, er is ook nog ruimte voor grote hoofdkussens, slapen als thuis. Het vermaarde kuipgrondzeil houdt niet alleen het regenwater buiten, maar voorkomt vooral tocht, daardoor altijd een lekker binnenklimaat.  

Bekijk de accessoires

Smitveld Violist

Opzetgemak

Waar andere merken vouwwagens veel te ver doorschieten in hun enthousiasme over de opzetsnelheid van tenttrailers, blijven wij heel eerlijk. Wij krijgen vaak de complimenten hoe eenvoudig en snel het werkelijk gaat. De logische volgorde vereenvoudigt het opzetten enorm, u kunt alleen maar dat deel uitvouwen en daarna pas het volgende, u kunt het niet fout doen.

Een Smitveld heeft geen losse voortent, juist dit gedeelte maakt het opzetten van andere tenttrailers tot een langdurige bezigheid. Bij een Smitveld is het tentdoek en het buizenframe al voor u aan elkaar gekoppeld. De verstelbare scheerlijnen maken het plaatsen van de haring ook een stuk makkelijker dan met een rubberring. Opzetten, inclusief haringen, kost een minuut of 15 en dan staat er een stoere, stormvaste, ruime, behaaglijke en strak opgezette Smitveld.

Afmetingen

Voortent 400x233cm
Buitenmaat (van haring tot haring) 650x850cm
Benodigd oppervlakte (ongeveer) 55m2
Maximaal aantal haringen 27

Details

Toelaatbare massa 750kg
Eigen gewicht 380kg
Nuttig laadvermogen 370kg
Bandenmaat 175/70/13 laadvermogen per band 530kg
Bandenspanning2 3,4Bar, 340kPA of 50 PSI
Koppelingshoogte 36cm
Wagenbak afmetingen 220 of 240x160cm
Totale wagenlengte 335cm

De Smitveld Violist tenttrailer staat op het AL-KO systeemchassis. Dit is het beste aanhanger onderstel dat bestaat.
De tenttrailer is geremd en heeft een maximaal toelaatbaar gewicht van 750kg. Het eigen gewicht is ongeveer 380kg.
Het mooie van dit geremde chassis is dat het zo laag mogelijk is, de as steekt op slimme wijze door het chassis, daardoor heeft dit chassis de beste wegligging en is de opstap naar het bed laag. Een opstapje of een ladder om in bed te komen is gelukkig niet nodig.