Vouwwagen nat inpakken

Vouwwagen nat inpakken

Regen op vakantie is nooit leuk. Maar als je straks weg gaat is het helemaal niet fijn. Je tent is nat en vies. Dat wil je echt niet. Een vouwwagen afbreken en inpakken is normaal gesproken een fluitje van een cent. In de Smitveld vouwwagen heb je voldoende ruimte voor al je spullen en ook de vouwwagentent vouwt snel en makkelijk in. Maar hoe doe je dat als de tent nat is?
Vouwwagen nat inpakken

Voor een vouwwagen is het eigenlijk helemaal niet goed om nat ingepakt te worden. Het liefst pak je de vouwwagen droog en schoon in. Dan kan die direct de stalling in als je thuis komt. Een natte vouwwagen ingepakt de stalling in zetten is zonde en het einde van de vouwwagen. Vochtig tentdoek gaat schimmelen en daar kan je niks meer tegen doen. Als de schimmel of "het weer" in de tent zit is dat heel vervelend. Vaak moet je de hele tent vervangen en dat wil je niet! Zorg er dan ook voor dat je droog inpak en ook dat de stalling droog is. Maar soms kan het echt niet anders.

Hoe pak je een vouwwagen nat in?

Bij een Smitveld vouwwagen kan dat gewoon. Wel moet je rekening houden dat je de vouwwagen weer snel opzet om te drogen. Als de tent echt heel erg nat is kan de bagage en je bed nat worden. En zeker als je er nog in moet slapen de rest van de vakantie wil je dat niet. Gelukkig hebben wij daar een oplossing voor.
Bij een droge tent laat je de binnentent gewoon zitten. Maar met slecht weer rits je de binnentent juist los. Met de Regenhoes houd je de slaapcabine, bed en bagage droog. Deze extra hoes gebruik je om de tent in te pakken. En zo houd je de rest droog.
Regenhoes voor nat inpakken vouwwagen

Let op! Wel snel weer de vouwwagen uitpakken om te drogen. 

Je hebt, afhankelijk van de omstandigheden, 24-48 uur om de vouwwagen te laten drogen. En door de vouwwagen op te zetten gaat het drogen het snelste. Heel makkelijk als je nog naar een andere camping gaat. Maar als je naar huis gaat is dat vaak geen optie.

Ook zonder de hele vouwwagen op te zetten kan je de Smitveld vouwwagens al laten drogen. Je zet alleen het hoofdportaal en achterportaal op. Op die manier kan de vouwwagen gewoon thuis op een parkeerplaats voor de deur drogen. Tentdoek droogt het snelste als er zon en wind op staan. Binnen een paar uur is het tentdoek droog en kan de vouwwagen de stalling in. 

Tips voor het nat inpakken van een vouwwagen

1.    Wacht zo lang mogelijk met inpakken en laat de zon al zo veel als mogelijk drogen.
2.    Zorg dat de tent gescheiden is van je bed en bagage. Dat kan met een regenhoes of plasticzeil
3.    Zet de vouwwagen op en laat de tent drogen. Doe dit binnen de 24-48 uur na inpakken