S - Vouwwagenstalling | Bij een vouwwagen hoort nu eenmaal een goede stalling

Als je een vouwwagen hebt, wil je natuurlijk liever niet dat deze voor en na het kamperen het hele jaar door dag en nacht onbeschermd buiten staat. Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden om je vouwwagen te stallen in de periodes dat je er niet mee op vakantie gaat. Hierbij is het belangrijk om te zorgen voor voldoende ventilatie en om de vouwwagen goed schoon en droog te maken voordat je deze opslaat. Dit verhoogt de levensduur van de materialen.
Een veelvoorkomende optie is het huren van een stalling bij een caravanstallingsbedrijf. Hierbij wordt je vouwwagen opgeslagen in een overdekte en beveiligde ruimte. Dit biedt bescherming tegen weersinvloeden en diefstal. 
Een andere optie is om de vouwwagen bij jouw thuis te stallen, bijvoorbeeld in een garage of schuur. Bij beide opties geldt dat door stof en andere zaken de vouwwagen wel vies kan worden en voor het kamperen een goede schoonmaakbeurt nodig heeft.  

Vouwwagen thuis stallen

Als je niet de beschikking hebt over een overdekte stalling of een eigen garage of schuur en dit niet elders wilt of kunt huren, kan je dan ook kiezen voor een stalling in de open lucht of carport? Beter van niet. Ook als je ervoor zorgt dat de vouwwagen goed beschermd is door een extra hoes of zeil. Is vocht, kou en warmte nog steeds een groot probleem. In Nederland is het vaak vochtig en zijn er grote temperatuurschommelingen. Daardoor krijg je condensvorming in de vouwwagen. Vocht en tentdoek is geen goede combinatie. 

Een disselslot in de vouwwagenstalling

Een goed disselslot is een must om te hebben bij jouw prachtige tenttrailer. Een goed slot voorkomt dat iemand de vouwwagen zomaar mee kan nemen. Er zijn verschillende modellen en soorten. Voor elke koppeling is er een slot dat het beste past. En goed om te weten is of een disselslot SCM gekeurd is, dat is nodig voor de verzekering. Vraag aan de vouwwagenstalling of je de vouwwagen op slot mag zetten. Dat is niet altijd toegestaan.

Welke optie het beste bij jou past, hangt af van je persoonlijke situatie en voorkeuren. Het belangrijkste is dat je je vouwwagen goed beschermt tegen de invloeden van het Hollandse weer en natuurlijk tegen mogelijk diefstal tijdens de periodes dat je er niet mee op vakantie gaat. Check na de stallingsperiode natuurlijk altijd de deugdelijkheid van de technische status zoals de bandenspanning, de vering, het elektronische circuit en de opzetfuncties. 
 
Terug


Heeft u een vraag over een Smitveld vouwwagen?

Stel de vraag via het onderstaande contact formulier of bel ons.