Wat is de makkelijkste vouwwagen?

makkelijkste vouwwagen

In onze showroom krijgen wij veel mensen op bezoek die een snel opzetbare en makkelijke vouwwagen zoeken. Gelukkig hebben we voor deze mensen ook precies wat ze zoeken: een Smitveld vouwwagen. We leggen graag uit wat onze vouwwagens nu zo uniek maakt. Dat heeft namelijk te maken met diverse kenmerken. De vouwwagens:

  • Zijn makkelijk op te zetten
  • Beschikken over een goed werkend en vast grondzeil
  • Hoeven met maar weinig haringen vastgezet te worden
  • Bieden onderweg makkelijk toegang tot de laadbak
  • Zijn makkelijk te onderhouden

Bovenstaande punten lichten we graag toe. Lees verder en ontdek hoe we deze voordelen hebben gerealiseerd!

Snel opzetbare vouwwagen

Elk vouwwagenmerk geeft aan dat ze een snel opzetbare vouwwagen aanbieden. Vaak staat de basis inderdaad wel in enkele minuten, maar dan begint het opzetten van de voortent of luifel. Vanaf dit moment bouw je vaak nog wel een uurtje, vanwege de tientallen losse stokken die op hun plek moeten komen. Wij vinden daarom dat je pas van een snel opzetbare vouwwagen kunt spreken als er weinig losse stokken aan te pas komen en de tent toch stevig staat.

Neem bijvoorbeeld de Smitveld Ruebist. Deze vouwwagen heeft maar vier losse stokken; de rest zit vast aan de vouwwagen. Het grote voordeel is dat het heel veel tijd scheelt. Ook de boogluifel heeft maar 1 stok en staat dus snel. Je bent maar 10 tot 15 minuten bezig om de complete vouwwagen op te bouwen. Wanneer je een snel opzetbare vouwwagen zoekt, is een vouwwagen van Smitveld dus zeker aan te raden.

Een goed werkend en vast grondzeil

Wat het opzetten van een vouwwagen lastig maakt, is vaak het grondzeil. Veel vouwwagenmerken hebben het grondzeil niet goed uitgedacht. Het is een los onderdeel dat later vast geritst wordt. De tent staat dan vaak al. Je moet goed zoeken naar de rits en hoe het grondzeil erin moet. Vaak begin je in de verkeerde hoek en past het niet. Hierdoor kan je weer opnieuw beginnen.

Vanaf het begin is het kuipgrondzeil de basis geweest bij Smitveld vouwwagens. Door het grondzeil als eerste neer te leggen, scheelt dat een hele boel gehannes. Ook zit het grondzeil vast aan de wagen, zodat je deze altijd in een keer goed neerlegt. De stevige rits verbindt de tent met het grondzeil. Daardoor is de tent waterdicht, heb je geen tocht en minder beestjes in de tent.

Bij een Smitveld tenttrailer is het niet nodig een geultje te graven als er regen verwacht wordt. Het kuipgrondzeil kan wel 10 cm hoog water aan. Dit is uniek voor een vouwwagen, caravan of tent.

Weinig haringen nodig

Een Smitveld vouwwagen heeft maar weinig haringen nodig. Waar een Smitveld Violist zo’n dertig haringen nodig heeft om stormvast te staan, heb je gemiddeld bij elke andere vouwwagen een veelvoud hiervan nodig.

Minder haringen scheelt in opzettijd. Daarom gebruiken we bij onze vouwwagens zo min mogelijk haringen. Bovendien zorgen we ervoor dat onze haringen aan een scheerlijn vastzitten. Daardoor heb je de ruimte om een haring toch net even op te schuiven als je een steen tegen komt. Zo staat de vouwwagen op de plek waar jij dat wil.

Makkelijke toegang tot de laadbak

Veel vouwwagens zijn moeilijk in- of uit te laden. Zo moet je de tent uitklappen of gebruik je het pack-and-go systeem. Dit is een ingewikkeld systeem dat de laadruimte beschikbaar maakt zonder de tent open te klappen. Toch is met dit systeem nog niet elk hoekje goed bereikbaar.

Wist je dat Smitveld de eerste vouwwagen was waarbij je niet de hele tent open hoeft te klappen bij het laden van je spullen? Onze vouwwagens bieden daarmee eenvoud bij het in- en uitladen. Het is zelfs mogelijk om aan twee zijden van de vouwwagen te laden. Ook thuis voor de deur kun je, zonder de tent te verplaatsen of uit te klappen, alles in- of uitladen. Wel zo makkelijk en snel.

Makkelijk onderhoud

Het onderhoud aan een vouwwagen is altijd makkelijk. Je dient de vouwwagen schoon op te bergen en de koppeling en uitdraaisteunen elke twee jaar te smeren. Verder hoef je hier weinig aan te doen.

Ontdek het gemak van onze vouwwagens!

Wanneer je op zoek bent naar een snel opzetbare vouwwagen die van alle gemakken is voorzien, is Smitveld het vouwwagenmerk voor jou. Wil je een van onze vouwwagens eens uitproberen? Kies er dan voor om deze te huren. Zo ontdek je zelf het gemak dat een vouwwagen van Smitveld biedt. Bij vragen of voor meer informatie over de beste vouwwagens neem je contact met ons op. We zijn te bereiken via 0251-670173 of via het contactformulier.