Wat is de makkelijkste vouwwagen?

makkelijkste vouwwagen

In onze showroom krijgen wij veel mensen op bezoek die de vouwwagen zoeken. En dat mensen vragen te tonen mij het beste en te zetten makkelijkste vouwwagen. Wij stel voor Kopen Smitveld vouwwagen. Hieronder leggen we uit waarom een Smitveld de makkelijkste vouwwagen is.

Makkelijk op te zetten vouwwagen

Elk vouwwagen merk geeft aan dat hun vouwwagen makkelijk op te zetten is. Vaak staat de basis in enkele minuten maar dan begint het opzetten van de voortent of luifel. Dit zijn snelklappers. Echter bouw je nog wel een uurtje aan de luifel met tientallen losse stokken. Een makkelijke vouwwagen heeft weinig losse stokken maar staat wel stevig.

De Smitveld Ruebist heeft maar 4 losse stokken de rest zit vast aan de vouwwagen. Het grote voordeel is dat het heel veel tijd scheelt. Ook de boogluifel heeft maar 1 stok en staat dus snel. De Smitveld is geen snelklapper, je bent maar 10 tot 15 minuten bezig, maar is wel erg makkelijk.

Een goed werkend vast grondzeil

Wat het opzetten van een vouwwagen lastig maakt is het grondzeil. Veel vouwwagen merken hebben het grondzeil niet goed uit gedacht. Het is een los onderdeel dat later ingeritst mag worden. De tent staat dan al en moet je goed zoeken naar de rits en hoe het grondzeil er in moet. Vaak begin je in de verkeerde hoek en past het niet. Kan je weer opnieuw beginnen.

Vanaf het begin is het kuipgrondzeil de basis geweest bij de Smitveld vouwwagens. Door het grondzeil als eerste neer te leggen scheelt dat een hele boel gehannes. Ook zit het grondzeil vast aan de wagen zodat je deze altijd in een keer goed neerleg. De stevige rits verbind de vouwwagen tent en grondzeil. Daardoor is de tent waterdicht, heb je geen tocht en minder beestjes in de tent.

Bij een Smitveld tenttrailer is het niet nodig een geultje te graven als er regen verwacht wordt. Het kuipgrondzeil kan wel 10 cm hoog water aan. Uniek voor een vouwwagen, caravan of tent.

Weinig haringen aan een vouwwagen

Veel mensen vinden dat een Smitveld vouwwagen veel haringen heeft. Maar dat is niet waar. De Smitveld Violist heeft minder dan 30 haringen nodig om stormvast te staan. Een gemiddelde Jamet vouwwagen gebruikt een veelvoud hier van.

Minder haringen scheelt in opzettijd. Daarom gebruiken we bij een Smitveld zo minmogelijk haringen. En zorgen we er voor dat een haring aan een scheerlijn vastzit. Daardoor heb je de ruimte om een haring toch net even op te schuiven als je een steen tegen komt. Zo staat de vouwwagen op de plek waar jij wil.

Makkelijk beladen van een vouwwagen

Veel vouwwagen merken zijn moeilijk te beladen. Zo moet je de tent uitklappen of gebruik je het pack and go systeem of iets dergelijks. Dit is een ingewikkeld systeem dat de laadruimte beschikbaar maakt zonder de tent open te klappen. Maar toch is nog niet elk hoekje goed bereikbaar.

Wist je dat Smitveld de eerste vouwwagen was waar bij je niet de hele tent open klapt bij het inpakken. De Smitveld vouwwagen is de makkelijkste vouwwagen bij het beladen. Je kan aan twee zijde van de vouwwagen beladen. Ook thuis voor de deur zonder de tent te verplaatsen of uit te klappen. Wel zo makkelijk en snel.

Makkelijk onderhoud aan een vouwwagen

Onderhoud aan een vouwwagen is altijd makkelijk. Schoon opbergen en de koppeling en uitdraaisteunen elke twee jaar smeren. Verder weinig aan doen.

Smitveld Ruebist de makkelijkste vouwwagen

Dus wat is de makkelijkste vouwwagen? Lijkt mij duidelijk de Smitveld Reubist. Maar dat moet je zelf ervaren. Wil je de smitveld vouwwagens eens goed uit proberen? Je kan er een huren voor een weekend of langer.